INTERNAȚIONAL
Ziua Internațională Anticorupție. Președintele GRECO, Marin Mrčela: Politicienii, indiferent de afilierea politică, trebuie să conducă prin puterea exemplului, fără ”dar” sau ”dacă”
Published
5 years agoon
By
Teodora IonPoliticienii, indiferent de afilierea lor politică, trebuie să conducă prin puterea exemplului deoarece se așteaptă de la cei care dețin funcții publice să fie un exemplu, fără ”dar” sau ”dacă”, a declarat Marin Mrčela, președintele Grupul de State Împotriva Corupției (GRECO) din cadrul Consiliului Europei cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.
”În prea multe țări vedem corupție sau un comportament lipsit de etică ale persoanelor care se află la conducerea instituțiilor noastre publice. Acest lucru diminuează încrederea și respectul pentru astfel de istituții care, la rândul lor, erodează democrația și statul de drept”, mai semnalează oficialul GRECO.
Astfel, Marin Mrčela consideră că nu ar trebui să fim surprinși dacă observăm o distanță crescută între oameni și instituțiile publice.
”Acest lucru este accentuat de faptul că așteptările oamenilor cu privire la un comportament exemplar al celor aflați în funcții publice au crescut în ultima perioadă. Numeroasele manifestații de masă care au loc în întreaga lume prin care aceștia sunt trași la răspundere reprezintă o mărturie în acest sens”, mai spune președintele GRECO.
În încheiere, acesta a subliniat că ”voința politică este răspunsul pentru combaterea corupției în mod eficient. Cele 49 de state membre ar trebui să implementeze recomandările noaste la timp, în integralitate, pentru a crea condițiile necesare pentru a preveni corupția la nivel politic înainte de a fi prea târziu și înainte ca practicile politice să aibă loc”.
Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.
You may like
Ministrul Economiei: Cu ajutorul noului Cluster de Inovare în Tehnologia Energetică, constituit la Ploiești, putem deveni lideri regionali ai cercetării privind utilizarea energiei curate
Directorul general ICI București, la NEXXT Summit: Este de datoria instituțiilor să creeze un mediu care încurajează inovația
Raport GRECO: România a pus în aplicare în mod satisfăcător 8 din cele 13 recomandări privind prevenirea corupției în rândul parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor
Guvernul consolidează legislația de securitate și apărare cibernetică a României. Bogdan Ivan: Fundamentează acțiunea rapidă și eficientă a instituțiilor abilitate în cazul incidentelor de securitate cibernetică
GRECO: România trebuie să îmbunătățească eficacitatea sistemului de promovare a integrității și de prevenire a corupției în cadrul administrației centrale și al agențiilor de aplicare a legii
GRECO face apel la guvernele europene să asigure accesul la informații pentru a contribui la combaterea corupției
SIRIA
“Cruda dictatură Assad s-a prăbușit”: Reacțiile la căderea regimului sirian, de la apelul la stabilitate din partea Europei la emoții contradictorii în Orientul Mijlociu
Published
7 hours agoon
December 8, 2024În Europa, Orientul Mijlociu și în întreaga lume, căderea guvernului autoritar sirian în mâinile militanților jihadiști a declanșat valuri de bucurie, îngrijorare și apeluri la calm. După mai bine de 13 ani de război civil, într-un moment seismic pentru Orientul Mijlociu, rebelii sirieni l-au înlăturat duminică pe președintele Bashar al-Assad și au preluat controlul asupra Damascului, forțându-l să fugă în Rusia, unde a primit azil politic din partea regimului Putin, și punând capăt unei perioade de 53 de ani a regimului al-Assad, tată și fiu, care a început în 1971.
Sirienii expatriați și mulți locuitori din Orientul Mijlociu s-au bucurat de răsturnarea unui lider care și-a condus țara de-a lungul a 24 ani, dintre care 13 de conflicte civile care au provocat moartea a jumătate de milion de sirieni și strămutarea a milioane de oameni în țări din întreaga lume, relatează The Associated Press.
Guvernele lumii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o instabilitate și mai mare care ar putea zgudui o regiune bulversată și s-au grăbit să asimileze această evoluție bruscă și uimitoare și să evalueze implicațiile pentru Orientul Mijlociu și pentru întreaga lume.
Europa îndeamnă la revenirea la stabilitate
Războiul a determinat milioane de sirieni să fugă în Europa, iar expatriații au ieșit în stradă pentru a sărbători în orașe precum Paris, Londra, Stockholm, Helsinki și Atena. Multe guverne europene au salutat plecarea lui Assad, îndemnând în același timp la o revenire rapidă la stabilitate.
“Cruda dictatură Assad s-a prăbușit. Această schimbare istorică în regiune oferă oportunități, dar nu este lipsită de riscuri. Europa este pregătită să sprijine salvgardarea unității naționale și reconstruirea unui stat sirian care să protejeze toate minoritățile. Suntem în contact cu liderii europeni și regionali și monitorizăm evoluțiile”, a scris președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe X.
The cruel Assad dictatorship has collapsed.
This historic change in the region offers opportunities but is not without risks.
Europe is ready to support safeguarding national unity and rebuilding a Syrian state that protects all minorities.
We are engaging with European and…
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) December 8, 2024
“Sfârșitul dictaturii lui Assad este o evoluție pozitivă și mult așteptată. Prioritatea noastră este să asigurăm securitatea în regiune. Voi lucra cu toți partenerii constructivi, în Siria și în regiune”, a declarat Kaja Kallas, proaspăt numită șefă a politicii externe a Uniunii Europene, într-o postare pe X.
The end of Assad’s dictatorship is a positive and long-awaited development. It also shows the weakness of Assad’s backers, Russia and Iran.
Our priority is to ensure security in the region. I will work with all the constructive partners, in Syria and in the region.
— Kaja Kallas (@kajakallas) December 8, 2024
“Dictatorul a căzut. Este clar că cei 24 de ani de domnie brutală a lui Bashar al-Assad asupra Siriei au luat sfârșit, regimul său fiind în ruine. Aceasta este o perioadă critică pentru regiune și pentru milioanele de sirieni care doresc un viitor liber, stabil și sigur. Ceea ce se întâmplă în următoarele ore și zile contează”, a precizat și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.
The Dictator has fallen. It is clear that Bashar al-Assad’s brutal 24 year rule of Syria is over as his regime lies in tatters.
This is a critical period for the region and for the millions of Syrians who want a free, stable and secure future. What happens in the next hours and… https://t.co/gO2ZHnLSDo
— Roberta Metsola (@EP_President) December 8, 2024
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că sfârșitul regimului Assad este “o veste bună”, adăugând că “ceea ce contează acum este ca legea și ordinea să fie restabilite rapid în Siria”.
Ministerul de Externe al Franței a salutat căderea lui Assad, afirmând că “poporul sirian a suferit prea mult”, iar președintele francez Emmanuel Macron a subliniat că “Franța va rămâne angajată față de securitatea tuturor în Orientul Mijlociu”. “Statul barbar a căzut. În sfârșit”, a spus el.
The barbaric state has fallen. At last.
I pay tribute to the Syrian people, to their courage, to their patience. In this moment of uncertainty, I send them my wishes for peace, freedom, and unity.
France will remain committed to the security of all in the Middle East.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) December 8, 2024
Premierul britanic Keir Starmer a salutat, de asemenea, sfârșitul “regimului barbar” al lui Assad. “Facem apel la toate părțile să protejeze civilii și minoritățile și să se asigure că ajutorul esențial poate ajunge la cei mai vulnerabili în următoarele ore și zile”, a declarat el.
Ministerul de Externe al Ucrainei a declarat căderea președintelui sirian Bashar al-Assad drept o dovadă a slăbiciunii și incapacității Rusiei de a lupta pe două fronturi, relatează The Guardian.
Rusia a întărit guvernul lui Assad prin atacuri aeriene împotriva țintelor opoziției începând din 2015 și a operat din două baze de pe teritoriul sirian, dar invazia Moscovei în Ucraina a secat resurse militare considerabile.
“Evenimentele din Siria demonstrează slăbiciunea regimului lui Putin, care este incapabil să lupte pe două fronturi și își abandonează cei mai apropiați aliați de dragul continuării agresiunii împotriva Ucrainei”, a afirmat Ministerul de Externe într-o declarație.
Reacția României
De la București, Ministerul de Externe a reiterat sprijinul României pentru unitatea, suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei.
“Căderea regimului dictatorial de la Damasc marchează un moment istoric și un punct de cotitură pentru poporul sirian, care a fost supus suferințelor și opresiunii”, a arătat MAE.
De asemenea, România își exprimă speranța pentru un viitor liber, sigur și prosper pentru toți cetățenii Siriei, în care sunt respectate drepturile fundamentale ale tuturor cetățenilor, inclusiv ale persoanelor care aparțin minorităților.
“România reiterează necesitatea reluării procesului politic în baza Rezoluției CS ONU 2254. De asemenea, România susține demersurile comunității internaționale pentru pace și securitate în regiune”, conchide sursa citată.
Emoții contradictorii în Orientul Mijlociu
În declarația sa, Ministerul de Externe a afirmat că Iranul respectă unitatea și suveranitatea națională a Siriei și a făcut apel la “încheierea rapidă a conflictelor militare, prevenirea acțiunilor teroriste și începerea dialogului național” cu toate sectoarele societății siriene, punctează Reuters.
Teheranul a declarat că va continua să sprijine mecanismele internaționale pentru continuarea procesului politic, adăugând că se așteaptă ca relațiile prietenești și de lungă durată dintre națiunile iraniană și siriană să continue.
Căderea lui Assad, o verigă majoră în axa iraniană, este o zi istorică și un rezultat direct al loviturilor date Hezbollahului și Iranului de către Israel, a declarat și premierul Benjamin Netanyahu.
“Nu vom permite niciunei forțe ostile să se stabilească la frontiera noastră”, a adăugat el.
Guvernul irakian, care este apropiat de Iran, a declarat că “sprijină toate eforturile internaționale și regionale care vizează deschiderea unui dialog” pentru Siria.
Ministerul de Externe al Egiptului a îndemnat la un “proces politic cuprinzător” pentru a instaura o nouă eră a păcii în țara devastată de război.
Regele Abdullah al Iordaniei a declarat că Amman respectă opțiunile poporului sirian. El a îndemnat la evitarea oricărui conflict în Siria care ar putea duce la haos și a subliniat necesitatea de a proteja securitatea vecinului nordic al țării sale, potrivit unei declarații publicate de Curtea Regală Hașemită.
SUA au reacționat și prin președintele în funcție, Joe Biden, și prin acel ales, Donald Trump
După ce Casa Albă a afirmat că președintele Biden rămâne în contact permanent cu partenerii regionali, acesta a făcut declarații, punctând că “se deschid noi oportunități pentru poporul sirian și pentru întreaga regiune”.
“Vom sprijini vecinii Siriei, inclusiv Iordania, Libanul, Irakul și Israelul. În cazul în care va apărea vreo amenințare din partea Siriei în această perioadă de tranziție, voi vorbi cu liderii din regiune în zilele următoare.
Biden a promis să asigure stabilitatea în estul Siriei. “ISIS va încerca să profite de orice vid pentru a-și restabili capacitatea și pentru a-și crea un refugiu sigur”, a spus el, după ce s-a întâlnit cu echipa sa de securitate națională pentru a fi informat cu privire la situația din Siria.
“Aceasta este cea mai bună oportunitate din ultimele generații pentru sirieni de a-și făuri propriul viitor, liber de opoziție”, a adăugat el.
“Assad a plecat. El a fugit din țara sa. Protectorul său, Rusia, Rusia, Rusia, condusă de Vladimir Putin, nu a mai fost interesată să îl protejeze”, a afirmat și președintele ales Donald Trump, indicând că Rusia și Iranul sunt într-o stare slăbită în acest moment, unul din cauza Ucrainei și a unei economii proaste, celălalt din cauza Israelului și a succesului său în luptă.
Moscova i-a acordat azil politic lui Assad
Într-o declarație, Ministerul rus de Externe a afirmat că președintele sirian Bashar al-Assad și-a părăsit funcția și a părăsit țara după ce a dat ordin să aibă loc o predare pașnică a puterii.
Ministerul de Externe nu a anunțat inițial că fostul dictator sirian se află la Moscova și a precizat că Rusia nu a luat parte la discuțiile privind plecarea sa. Acesta a declarat că bazele militare ale Rusiei din Siria au fost plasate în stare de alertă maximă, dar că nu există nicio amenințare gravă la adresa lor în acest moment. Moscova este în contact cu toate grupurile de opoziție siriene și îndeamnă toate părțile să se abțină de la violență.
INTERNAȚIONAL
Fostul dictator sirian Bashar al-Assad a ajuns la Moscova, primind azil în Rusia din partea regimului Putin
Published
9 hours agoon
December 8, 2024Fostul dictator sirian Bashar al-Assad şi familia sa au sosit Rusia, unde au primit azil, au relatat agenţiile de presă ruse, citând o sursă de la Kremlin, potrivit Reuters și The Guardian.
“Assad şi membri ai familiei sale au sosit la Moscova. Rusia le-a acordat azil, din considerente umanitare”, a transmis Interfax, potrivit Agerpres.
Moscova consideră necesară reluarea negocierilor cu privire la soluţionarea situaţiei din Siria sub auspiciile Naţiunilor Unite.
“Oficiali ruşi se află în contact cu reprezentanţi ai opoziţiei armate siriene, ai cărei lideri au garantat securitatea bazelor militare şi a instituţiilor diplomatice ale Rusiei de pe teritoriul Siriei”, a indicat sursa de la Kremlin citată de TASS.
Rebelii sirieni au anunţat, într-o declaraţie de la televiziunea publică de duminică dimineaţă, că au eliberat Damascul şi că au răsturnat regimul de 24 de ani a lui Bashar al-Assad care pune capăt unei perioade de 53 de ani a regimului al-Assad care a început în 1971. Rebelii au precizat că toţi deţinuţii politici au fost eliberaţi, în timp ce președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că preşedintele sirian Bashar al-Assad a fugit din Siria după ce a pierdut susţinerea protectorului său, Rusia.
Assad, care a zdrobit orice formă de disidenţă şi a încarcerat mii de persoane, a fugit de la Damasc spre o destinaţie necunoscută duminică, au declarat pentru Reuters doi ofiţeri de rang din armată, în timp ce rebelii au intrat în capitală fără a întâmpina rezistenţă armată, relatează Agerpres.
În comunicatul citit la televiziune, rebelii au anunţat căderea “tiranului” Bashar al-Assad şi eliberarea capitalei Damasc. De asemenea, ei au precizat că au eliberat toţi deţinuţii “închişi pe nedrept” şi au cerut protejarea bunurilor statului sirian “liber”.
NATO
Trump, după întâlnirea tripartită cu Zelenski și Macron la Paris: Ucraina ar dori să încheie un acord de pace. Este timpul ca Vladimir să acționeze, China poate ajuta
Published
16 hours agoon
December 8, 2024Președintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat duminică că președintele ucrainean Volodimir Zelenski dorește o “înțelegere” pentru a pune capăt războiului cu Rusia, după ce cei doi s-au întâlnit la Paris pentru a discuta despre viitorul conflictului, relatează France24.
Președintele francez Emmanuel Macron a găzduit sâmbătă, la Palatul Elysee, discuții tripartite cu Zelensky și Trump, în timp ce la Kiev cresc temerile cu privire la poziția viitoarei administrații americane.
Trump și-a bătut joc în mod deschis de asistența militară de miliarde de dolari trimisă Ucrainei și s-a lăudat că ar putea pune capăt conflictului în 24 de ore.
“Zelenski și Ucraina ar dori să încheie un acord și să oprească nebunia”, a scris Trump pe platforma sa socială Truth.
“Ar trebui să existe o încetare imediată a focului și ar trebui să înceapă negocierile. Prea multe vieți sunt irosite inutil, prea multe familii sunt distruse și, dacă se continuă, se poate transforma în ceva mult mai mare și mult mai rău”.
“Îl cunosc bine pe Vladimir. Este timpul ca el să acționeze, China poate ajuta. Lumea aşteaptă!“, a conchis Donald Trump.
La câteva ore după întâlnirea celor trei, administrația demisionară a președintelui american Joe Biden a anunțat un nou pachet de asistență militară în valoare de 988 de milioane de dolari pentru Ucraina.
Pachetul include drone, muniție pentru lansatoarele de rachete de precizie HIMARS, precum și echipamente și piese de schimb pentru sisteme de artilerie, tancuri și vehicule blindate, a declarat Pentagonul.
Președintele ales al SUA, Donald Trump, președintele francez Emmanuel Macron și liderul Ucrainei, Volodimir Zelenski, au purtat discuții sâmbătă la Paris, reuniți în cadrul unei ceremonii grandioase pentru a marca redeschiderea Catedralei Notre-Dame, Macron convocând reuniunea trilaterală înaintea unui eveniment de seară pe care îl găzduia pentru a sărbători restaurarea catedralei la cinci ani după ce aceasta a fost devastată de un incendiu.
“Președintele Trump este, ca întotdeauna, hotărât. Îi mulțumesc”, a scris Zelenski pe platforma de social media X. “Cu toții ne dorim ca acest război să se încheie cât mai curând posibil și într-un mod corect”, a adăugat el.
Discuția s-a axat pe poporul nostru și pe modalitățile de sprijinire a acestuia, pe situația generală și pe stabilirea unei păci echitabile.
“Cu toții ne dorim pacea. Dar este esențial pentru noi, și aceasta este poziția noastră, ca pacea să fie justă pentru noi toți și ca Rusia, Putin sau orice alt agresor să nu aibă posibilitatea de a se întoarce vreodată. Și acesta este cel mai important lucru – doar pace și garanții de securitate, garanții puternice de securitate pentru Ucraina”, a conchis președintele ucrainean.
Zelenski a demarat și o acțiune de diplomație personală și de angajare cu președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, făcând trimitere la fostul mare președinte republican Ronald Reagan, pe care Trump îl admiră și care a fost un lider marcant în susținerea eliberării Europei de Est de sub dominația comunistă impusă de la Moscova.
Liderul ucrainean a amintit de conceptul “pace prin forță” promovat de fostul și viitorul președinte al SUA. Confruntată cu o soartă incertă sub noua epocă Trump, Ucraina apelează la acest concept pe care strategii din jurul republicanului l-au promovat ca parte a gândirii de politică externă a președintelui ales. Un articol publicat în vara acestui an în revista Foreign Affairs de fostul consilier pentru securitate națională al lui Trump, Robert O’Brian, prezintă “revenirea păcii prin forță” ca argumente și principiu definitoriu pentru politica externă a lui Trump.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
MApN demontează noi dezinformări care vizează frontierele României și tehnică militară în Portul Constanța: Sunt informații false pentru a induce panica
“Cruda dictatură Assad s-a prăbușit”: Reacțiile la căderea regimului sirian, de la apelul la stabilitate din partea Europei la emoții contradictorii în Orientul Mijlociu
Fostul dictator sirian Bashar al-Assad a ajuns la Moscova, primind azil în Rusia din partea regimului Putin
Trump, după întâlnirea tripartită cu Zelenski și Macron la Paris: Ucraina ar dori să încheie un acord de pace. Este timpul ca Vladimir să acționeze, China poate ajuta
Ministrul Predoiu: Constituția ne cere să respingem orice formă de extremism sau violență și să rămânem parte a lumii europene și euroatlantice
Mesajul premierului de Ziua Constituției: Legea fundamentală rămâne garantul menținerii drumului nostru european și euroatlantic
Cehia, Portugalia și Spania condamnă ingerințele străine maligne în România: Doar românii își vot decide viitorul/ Încredere deplină în procesele democratice din România
Siegfried Mureșan: Cea mai mare alianţă de centru-dreapta din lume condamnă interferenţa Rusiei în alegerile din România
Trilaterală Macron-Trump-Zelenski la Elysee: Pacea trebuie să conțină garanții puternice de securitate pentru Ucraina, afirmă liderul ucrainean
MApN: Afirmațiile că România pregătește trimiterea de efective ale Armatei în Ucraina sunt “false” şi “manipulatoare”
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
Din Parlamentul European, Virgil Popescu îi îndeamnă pe români să iasă la vot: Va fi decisiv pentru viitorul țării. Vrem să avem în continuare fonduri europene să ne dezvoltăm
INTERVIU Ultimul supraviețuitor din București al Holocaustului este îngrijorat de ascensiunea extremei-drepte și îi îndeamnă pe români să voteze cu Elena Lasconi pentru a-și păstra libertatea
Marcel Ciolacu anunță o finanțare de 5 miliarde de euro de la BEI pentru finalizarea de autostrăzi, modernizarea magistralelor feroviare și construcția magistralei de metrou spre Otopeni
INTERVIU Adrian Furtună, expert la CNCR: Din nevoia de apartenență, romii sunt atrași în cursa întinsă de extrema dreaptă. Mulți nu își cunosc istoria
Klaus Iohannis: Vom avea alt președinte, alt parlament, alt guvern, dar România rămâne aici, cu mari așteptări de la elitele țării
Reprezentanții TikTok, chestionați de eurodeputați români cu privire la respectarea prevederilor europene privind serviciile digitale în contextul alegerilor prezidențiale din România
Plenul Parlamentului European va discuta riscurile dezinformării pe TikTok pentru integritatea alegerilor în Europa ca urmare a scrutinului din România
Comisia Europeană: Vicepreședinta Roxana Mînzatu a evocat “realizarea unei Europe Sociale mai puternice” la prima reuniune cu miniștrii muncii și protecției sociale din UE
Marcel Ciolacu, după alegerile parlamentare: Am înţeles răspunderea pe care o avem faţă de România. Să dezvoltăm țara cu bani europeni și să protejăm valorile naționale
Klaus Iohannis: Ne aflăm în fața unei decizii existențiale, între democrație și izolaționism. Votăm pentru a rămâne o ţară a libertăţii sau a ne prăbuşi într-o izolare toxică şi într-un trecut întunecat
Trending
- U.E.1 week ago
Eurobarometru: 56% dintre români au încredere în Uniunea Europeană, iar 68% se simt atașați de Europa. 61% dintre români au încredere în NATO
- POLITICĂ6 days ago
Ambasadorul României în SUA: Nu există nicio susținere oficială din partea americană pentru Călin Georgescu. Niciun oficial SUA nu s-ar asocia cu viziunea politică pe care o reprezintă acesta
- INTERVIURI5 days ago
INTERVIU Ultimul supraviețuitor din București al Holocaustului este îngrijorat de ascensiunea extremei-drepte și îi îndeamnă pe români să voteze cu Elena Lasconi pentru a-și păstra libertatea
- POLITICĂ4 days ago
Calea Europeană a sesizat Curtea Constituțională, solicitând reluarea turului întâi al alegerilor prezidențiale în condiții de legalitate
- NATO4 days ago
SUA, reacție după raportul desecretizat al CSAT: Îndepărtarea României de alianțele occidentale ar avea “un impact negativ grav” asupra cooperării SUA-România în domeniul securității