Connect with us

Gheorghe Falcă

Ziua Mondială a Sănătății. Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Acum un an, după 3 operații în decurs de 10 ore am reușit să îmi reiau viața. Mulțumesc oamenilor care luptă pentru viețile noastre

Published

on

© Gheorghe Falca - arhivă personală

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) le-a mulțumit marți medicilor și personalului medical care luptă pentru salvarea vieților omenești.

“Mulțumesc oamenilor care luptă, astăzi, pentru viețile noastre. Un mulțumesc special adresez celor care în urmă cu un an, tot în luna aprilie, atunci când am fost diagnosticat cu o formă de cancer, m-au operat de urgență. După 3 operații în decurs de 10 ore am reușit să îmi reiau viața. Anul acesta, când Ziua Mondială a Sănătății ne găsește în plină pandemie, trebuie să nu uităm de cei care sunt acolo pentru noi și, de cele mai multe ori, prin eforturi supra-omenești ne redau speranța și viața! Mulțumesc!” a scris Falcă, pe Facebook.

 

Ziua mondială a sănătăţii este marcată, în fiecare an, la 7 aprilie, şi are ca scop evidenţierea unei teme de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Anul acesta, de Ziua mondială a sănătăţii se sărbătoreşte munca asistentelor medicale şi a moaşelor şi se reaminteşte, cu acest prilej, liderilor mondiali, rolul critic pe care acestea îl au în menţinerea unei lumi sănătoase. În contextul actual, al pandemiei de COVID-19, asistentele medicale şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii se află în prima linie oferind îngrijiri şi tratament de calitate, susţinând dialogul comunitar în abordarea temerilor şi întrebărilor şi atunci când este nevoie de adunarea datelor pentru studiile clinice.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Europa se pregătește încă de pe acum pentru iarnă. PE a adoptat planurile de refacere a rezervelor de gaze naturale

Published

on

© Gheorghe Falcă - Arhivă Personală

Criza energetică și războiul din Ucraina ne obligă să fim mai precauți și să ne pregătim încă de pe acum pentru iarna care va veni, asigurându-ne că avem rezerve de gaz, a subliniat eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE), în contextul în care Parlamentul Europeană a votat planurile de reumplere mai rapidă a rezervelor de gaze ale Europei.

”Criza energetică și războiul din Ucraina ne obligă să fim mult mai precauți și să ne pregătim încă de pe acum pentru iarna care va veni. Europa se asigură că va avea rezerve de gaz pentru sezonul rece, fiind votat în Parlamentul European planul de reumplere mult mai rapidă a acestor rezerve”, a punctat Falcă într-un comunicat remis CaleEuropeană.ro.

În contextul dat, acesta consideră că ”țările UE sunt obligate să diversifice sursele de aprovizionare cu gaze și să sporească eficiența energetică”.

”Conform regulilor, instalațiile de stocare a gazelor vor deveni infrastructură critică. Toți operatorii de depozitare vor trebui să treacă printr-o nouă certificare obligatorie pentru a evita riscurile de interferență din exterior, iar cei care nu reușesc să o asigure vor trebui să renunțe la proprietatea sau controlul asupra instalațiilor lor de stocare a gazelor din UE”, a explicat eurodeputatul.

”Pe lângă acest vot extrem de important, în sesiunea plenară a fost reluat, de asemenea, și votul privind trei proiecte din pachetul „Fit For 55”. Pactul Verde sau Green Deal este una dintre prioritățile Europei în acest moment, iar Parlamentul European, ca for legislativ, are un rol determinant pentru aplicarea pachetului Fit For 55. În această sesiune plenară s-au reluat voturile pe proiectele: ETS – Revizuirea sistemului de comercializare a emisiilor; SCF – Fondul pentru climat social; CBAM – Fondul de ajustare a frontierei de carbon. Nu în ultimul rând, parlamentarii europeni trebuie să își dea votul și pentru un acord încheiat cu miniștrii UE care prelungește schema UE de certificat digital COVID cu încă 12 luni, pentru a asigura cetățenilor UE dreptul la liberă circulație chiar dacă apare o nouă variantă de îngrijorare”, a completat Gheorghe Falcă, făcând trimitere la alte teme aflate pe agenda sesiunii plenare.

Ca reacție la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, Parlamentul European urmărește să refacă rezervele strategice europene de gaze înainte de venirea iernii, garantând siguranța aprovizionării cu energie.

Noul regulament, care a fost deja convenit de miniștrii Uniunii Europene, stabilește ca, până pe 1 noiembrie 2022, spațiile de depozitare a gazelor naturale să fie umplute măcar la 80% din capacitate. Țările Uniunii și operatorii trebuie să depună eforturi pentru a asigura un nivel de umplere de 85%.

În următorii ani, obiectivul va fi de 90%, pentru a proteja europenii de posibilele crize de aprovizionare. Textul subliniază că țările Uniunii trebuie să-și diversifice sursele de gaze naturale și să-și extindă măsurile luate pentru a asigura eficiența energetică.

Continue Reading

Gheorghe Falcă

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Drumul R. Moldova până la aderare nu e simplu, dar e sigur

Published

on

© Gheorghe Falcă - Arhivă Personală

Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) salută decizia Comisiei Europene prin care propune acordarea statutului de țări candidate la UE pentru Ucraina și Republica Moldova.

„O veste excelentă pentru Republica Moldova şi Ucraina. Felicitări tuturor celor care au făcut posibil acest moment istoric pentru cei mai apropiați ai noștri și pentru noul tandem de state candidate, Republica Moldova – Ucraina! România va fi înconjurată doare de state membre! Drumul până la aderare nu e simplu, dar e sigur”, a precizat europarlamentarul liberal într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook.

 

Făcând trimitere la Ucraina, europarlamentarul a mai arătat că executivul european a concluzionat în cazul acestei țări că ”este mult avansată în atingerea stabilității instituțiilor care garantează democrația, statul de drept, drepturile omului și respectul și protecția minorităților; și-a continuat istoricul macroeconomic puternic, demonstrând o rezistență remarcabilă în ceea ce privește stabilitatea macroeconomică și financiară, având în același timp nevoie să continue reformele economice structurale ambițioase; și s-a apropiat treptat de elemente substanțiale ale acquis-ului UE în multe domenii”, subliniază Gheorghe Falcă într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.  

”Moldova și Ucraina  împărtășesc aspirația puternică și legitimă de a adera la Uniunea Europeană. Astăzi, le transmitem un semnal clar de sprijin în aspirațiile lor, chiar dacă se confruntă cu circumstanțe dificile. Avizele Comisiei marchează un punct de inflexiune în relațiile noastre. Într-adevăr, aceasta este o zi istorică pentru poporul din Ucraina, Moldova și Georgia, țară care a primit și ea avizul Comisiei de a candida pentru aderarea la UE”, a concluzionat europarlamentarul.

În ceea ce privește Moldova, Comisia Europeană concluzionează că țara dispune de o bază solidă pentru a ajunge la stabilitatea instituțiilor care garantează democrația, statul de drept, drepturile omului, precum și respectul și protecția minorităților; politicile macroeconomice au fost rezonabil de solide și s-au înregistrat progrese în consolidarea sectorului financiar și a mediului de afaceri, dar mai trebuie întreprinse reforme economice esențiale; țara a creat o bază solidă pentru continuarea alinierii la acquis-ul UE.

Pe această bază, Comisia recomandă ca Moldovei să i se ofere perspectiva de a deveni membră a Uniunii Europene. Ar trebui să i se acorde statutul de țară candidată, cu condiția să se ia măsuri într-o serie de domenii.

Avizele Comisiei Europene, publicate după o vizită istorică la Kiev a liderilor Franței, Germaniei, Italiei și României

Avizele Comisiei Europene pentru Ucraina și Republica Moldova vin la o zi distanță după ce președintele francez Emmanuel Macron, președintele român Klaus Iohannis, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi au efectuat joi o vizită la Kiev unde au declarat că “noi toți patru susținem statutul imediat de candidat la UE”.

Continue Reading

Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă, intervenție în plenul PE: Fără un Fond Social pentru Climă, tranziția energetică și eliminarea dependenței de gazul și petrolul rusesc nu sunt realizabile

Published

on

© European Union 2022 - Source : EP

Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) a luat cuvântul în plenul Parlamentului European în cadrul dezbaterii privind Pachetul Legislativ „Fit for 55”, ce are ca scop să elimine gazele cu efect de seră în procent de 55% până în 2030. Eurodeputatul liberal a puncat că această tranziție energetică și eliminarea dependenței de gazul și petrolul rusesc nu sunt realizabile fără un Fond Social pentru Climă. 

„În contextul actual al creșterii alarmante ale prețurilor la energie și al inflației, Fondul Social pentru Climă este mai important ca niciodată. Tranziția energetică va reuși numai dacă toți europenii vor putea face tranziția și nu doar câțiva fericiți care își permit acest lucru. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de un Fond Social pentru Climă, care va fi unul printre instrumentele care va asigura că toată lumea este capabilă să facă tranziția energetică și să oprească dependența de gazul și petrolul rursesc”, a subliniat Gheorghe Falcă în intervenția sa din plen. 

De asemenea, acesta a menționat că este foarte important să se țină cont de particularitățile fiecărui stat membru în această tranziție: „Luând în considerare circumstanțele geopolitice, este esențial să menținem un nivel de co-finanțare, cel puțin similar cu cel existent în politicile de coeziune. În plus, este esențial să ținem seama de diferențele cu privire la punctele de plecare și reformele pe care statele membre trebuie să le realizeze pentru a contribui la obiectivul Uniunii Europene în materie de climă. Pentru România este foarte important să susținem finanțarea proiectelor din gaze naturale, împreună cu energia nucleară pentru înlocuirea cărbunelui. Măsurile ambițioase la nivel european trebuie să fie echitabile, sustenabile și acceptabile din punct de vedere social și să nu adâncească diferențele economice dintre statele membre”, a conchis acesta. 

 

Continue Reading

Facebook

U.E.14 mins ago

Christine Lagarde anunță că BCE va merge „oricât de departe este nevoie” pentru a contracara inflația „excesivă”

ROMÂNIA35 mins ago

Parlamentul a adoptat Declarația cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România-SUA: Sperăm că aderarea la Programul Visa Waiver se va realiza în cel mai scurt timp

SUA1 hour ago

Volodimir Zelenski a cerut Statelor Unite să recunoască Rusia drept sponsor al terorismului

ROMÂNIA2 hours ago

81 de ani de la Pogromul din Iași. Klaus Iohannis: Doar prin asumarea onestă a trecutului putem dezvolta o societate care să se opună încercărilor de negare a Holocaustului

G72 hours ago

Cancelarul german, poziție tranșantă: În relațiile cu Rusia nu putem reveni la perioada de dinainte de invazia în Ucraina

ROMÂNIA2 hours ago

Marcel Ciolacu: Avem o șansă uriașă de a dezvolta componenta economică a parteneriatului strategic cu SUA. Se lucrează deja la planuri detaliate de business

ROMÂNIA2 hours ago

Florin Cîțu: România a făcut foarte multe pentru Parteneriatul Strategic cu SUA, fiind singura țară din UE care a scos China din contractele cu statul român

ENERGIE2 hours ago

Nicolae Ciucă: Vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum de gaze al României, cu ajutorul proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI3 hours ago

Marian-Jean Marinescu a votat în PE pentru sprijinirea fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de impactul invadării Ucrainei de către Rusia

ROMÂNIA4 hours ago

Bogdan Aurescu, privind aderarea la OCDE: Am început să lucrăm din punct de vedere tehnic la elaborarea Memorandumului Inițial, reprezentând următorul pas după adoptarea Foii de Parcurs

ROMÂNIA35 mins ago

Parlamentul a adoptat Declarația cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România-SUA: Sperăm că aderarea la Programul Visa Waiver se va realiza în cel mai scurt timp

ROMÂNIA2 hours ago

Marcel Ciolacu: Avem o șansă uriașă de a dezvolta componenta economică a parteneriatului strategic cu SUA. Se lucrează deja la planuri detaliate de business

NATO22 hours ago

Liderii NATO vor aproba la summitul de la Madrid un pachet consolidat de asistență pentru Ucraina și pachete de sprijin pentru R. Moldova și Georgia

NATO23 hours ago

Decizii cruciale pentru România: NATO va ridica grupurile de luptă la nivel de brigadă, va adopta noi planuri de apărare cu forțe pre-alocate pentru anumiți aliați, iar Forța de Reacție Rapidă va avea peste 300.000 de militari

INTERNAȚIONAL1 day ago

Volodimir Zelenski face apel la populația din Belarus să nu se lase atrasă în războiul Rusiei împotriva Ucrainei

CONSILIUL EUROPEAN5 days ago

Klaus Iohannis: Îmi doresc să ajungem la ce am descris în prima mea campanie prezidențială, ca România și Moldova să fie împreună în UE

CONSILIUL EUROPEAN5 days ago

Klaus Iohannis, despre amânarea aderării României la spațiul Schengen: “Și pentru noi reprezintă o frustrare”

CONSILIUL EUROPEAN5 days ago

Klaus Iohannis, despre renunțarea la votul în unanimitate la nivelul UE: Este de dorit o arhitectură decizională “mai suplă”, dar acest lucru implică multe “complicații procedurale”

CONSILIUL EUROPEAN5 days ago

Klaus Iohannis este de acord cu comunitatea politică europeană propusă de Macron: Nu creăm un înlocuitor la aderare, dar nici așteptarea falsă că un stat va deveni automat membru UE

CONSILIUL EUROPEAN5 days ago

Klaus Iohannis, optimist că R. Moldova și Ucraina vor deveni candidate la UE: Acest statut este o “garanție că integrarea europeană se va întâmpla”

Team2Share

Trending