Ziua Românilor de Pretutindeni. Klaus Iohannis, mesaj de unitate pentru toți românii: Indiferent de domeniul în care muncesc, îmi doresc ca românii de pretutindeni să se susţină reciproc

În 2016, România a făcut progrese în ceea ce privește susținerea românilor de pretutindeni prin servicii consulare oferite online, prin simplicarea recunoașterii diplomelor sau susținerea întoarcerii în țară prin antreprenoriat, a transmis președintele Klaus Iohannis în mesajul său cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni.

FOTO: Administrația Prezidențială

”Ca în fiecare ultimă duminică a lunii mai, astăzi sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni, zi în care, oriunde ne-am afla, redescoperim bucuria de a face parte dintr-un popor care a oferit atât de multe întregii lumi. Cu atâţia români aflaţi acum peste hotare, cea mai bună manieră în care statul le poate recunoaşte contribuţia este să se pună în slujba lor. Anul trecut s-au făcut unele progrese în ceea ce privește oferirea de servicii consulare online, simplificarea recunoaşterii diplomelor, susţinerea întoarcerii în ţară prin antreprenoriat, dar mai sunt multe de făcut. Indiferent de domeniul în care muncesc, îmi doresc ca românii de pretutindeni să se susţină reciproc şi să participe la luarea deciziilor care le afectează viaţa.

La mulţi ani români, de aici sau de acolo!”, arată președintele în mesajul său remis de către Administrația Prezidențială.

Pentru a marca această sărbătoare, șeful statului va participa luni, 29 mai, ora 17:30, la Muzeul Național Cotroceni, la vernisajul expoziției „Aici – Acolo”.

Anul trecut, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, Klaus Iohannis a transmis că Diaspora trebuie să devină o prioritate naţională în mod real şi pentru aceasta a solicitat Guvernului o Foaie de Parcurs.

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită începând cu anul 2015, în ultima Duminică a lunii mai, respectiv la 28 mai anul acesta.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.