Connect with us

Emisiuni

Ziua:Ne paste “infrigement pe tara”

Published

on

Am facut tratatul praf , titreaza Ziua. Comisia Europeana ne poate taxa in alte sapte domenii, pe langa cele sase anuntate recent.

Mai toate domeniile in care tara noastra are activitate sunt in infrigement, astfel ca am putea spune ca ne paste “infringement pe tara”. Recent, Romania a fost anuntata de Comisia Europeana (CE) ca poate intra in infringement in sase domenii, precum piata gazelor, elec tricitatii, taxa auto. Pe langa acestea, se pare ca Executivul european e pe cale sa mai declanseze procedura si pe altele sapte, precum omolo garea autovehiculelor si drepturile actionarilor in firme cotate la bursa sau chiar in domeniul farmaceutic.
Astfel, Bruxelles-ul ar putea lansa actiunea in constatare a neindeplinirii obligatiilor Tratatului de aderare (infrin gement) pentru sapte directive, in conditiile in care pentru o directiva nu au fost comunicate masurile de transpunere, la o norma comu nitara termenul de transpunere a expirat, patru directive UE trebuiau aplicate pana la 30 iunie, iar o alta directiva trebuie preluata pana cel tarziu la 3 august, conform unui document oficial, transmite Mediafax.
Pentru Directiva privind instituirea unei infrastructuri de informatii spatiale in Comunitatea Europeana (INSPIRE), termenul de trans punere a expirat la 14 mai, iar proiectul de hotarare se afla in stadiul de consultare interministeriala. Conform documentului citat, in stadiu de consultare interministeriala se afla si hotararile de Guvern prin care trebuie preluate doua directive referitoare la substante active din domeniul far maceutic. Alte doua acte normative privind Directivele de stabilire a cerintelor teh nice pentru navele de navigatie interioara si, respectiv, privind transportul interior de marfuri periculoase se afla tot in stadiu de consultare inter ministeriala sau de avizare interna. In cazul acestora, termenul de transpunere era data de 30 iunie.
Pana la 3 august, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) trebuie, de aseme­nea, sa transpuna Directiva privind exercitarea anumitor drepturi ale actionarilor in cadrul societatilor comerciale cotate la bursa. Proiectul de regulament in acest do meniu se afla in stadiu de elaborare.
Astfel, CE a transmis deja autoritatilor romane o scrisoare de punere in intarziere pentru necomu nicarea masurilor de transpunere a Directivei Parlamentului European si a Consiliului UE privind omologarea auto vehiculelor si a remorcilor, precum si a componentelor si pieselor de schimb ale aces tora. Guvernul a elaborat doua proiecte de legi pentru preluarea legislatiei comunitare, dar actele se afla inca in dezbaterea

Emisiunea Calea Europeana

Ce inseamna in Romania Justitia independenta ceruta de Bruxelles?

Published

on

 

calea

Reprezentantii PSD, PNL si PDL comenteaza la TVR1, pe Calea Europeana, vineri seara, de la 18.50, ultimul raport pe Justitie al Comisiei Europene. Ce inseamna Justitia independenta ceruta de Bruxelles si cat de bine sta Romania la acest capitol aflati de la europarlamentarul PNL Renate Weber, europarlamentarul Ioan Mircea Pascu, PSD si vice-presedintele PDL, Sulfina Barbu.

Europarlamentarul Ioan Mircea Pascu acuza de partizanat Comisia Europeana in evaluarea politica din ultimul raport MCV. In plus, europarlamentarul a declarat ca are o viziune mai critica decat a Comisiei asupra functionarii Justitiei, iar in privinta masurilor de integritate, ca prioritare ar trebui sa fie contractele incheiate in regim de incompatibilitate si nu incompatibilitatile in sine. Europarlamentarul PNL Renate Weber a comentat sansele Romaniei de a convinge statele membre sa permita aderarea Romaniei la Schengen, aratand ca “e greu cand seara Presedintele Romaniei spune ca suntem cu un picior in prapastie si a doua zi ii spune Presedintelui Consiliului European ca suntem buni de primit in Schengen”. La randul sau, vicepresedintele PDL, Sulfina Barbu a evidentiat aprecierile Comisiei asupra functionarii DNA, ANI, CCR sau ICCJ, punand accent pe problemele semnalate in zona politica.

Continue Reading

concurs

CONCURS CALEA EUROPEANA

Published

on

 

capsuniTransmite intrebarea ta invitatilor emisiunii Calea Europeana de vineri, 17 ianurie si poti castiga un premiu oferit de 4culori, constand intr-un pachet promotional caleaeuropeana.ro, care include si un stick de memorie de mare capacitate. Cea mai buna intrebare, care poate fi adresata pana vineri, 17 ianuarie, ora 10, pe pagina de facbook Calea Europeana, va primi raspuns de la invitaţii emisiunii – europarlamentarii Corina Creţu – PSD, Petru Luhan – PDL şi Codrin Scutaru – PC, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii.

Dan Cărbunaru şi invitaţii săi discuta despre deschiderea pietei muncii pentru Romani de la 1 ianuarie 2014, cu accent pe situaţia românilor care vor să lucreze în Marea Britanie. Afla totul despre discriminarile suferite de romani si cine le ia aparearea in UE în talk-show-ul de vineri, 17 ianuarie, ora 18.50, la TVR 1 şi TVR+.

Mai multe detalii aici.

Continue Reading

ALEGERI 2014

Cum pot romanii sa munceasca in Europa? Afla tot ce trebuie sa stii pe TVR1, vineri seara, la Calea Europeana

Published

on

muncitoriDan Cărbunaru şi invitaţii săi discuta despre deschiderea pietei muncii pentru Romani de la 1 ianuarie 2014, cu accent pe situaţia românilor care vor să lucreze în Marea Britanie. Afla totul despre discriminarile suferite de romani si cine le ia aparearea in UE în talk-show-ul de vineri, 17 ianuarie, ora 18.50, la TVR 1 şi TVR+.

Invitaţii emisiunii – europarlamentarii Corina Creţu – PSD, Petru Luhan – PDL şi Codrin Scutaru – PC, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii iti vor spune ce drepturi ai si cum poti sa ai un job in UE.

Emisiunea este difuzată la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

După şapte ani de la intrarea României şi Bulgariei în Uniunea Europeană, restricţiile pe piaţa muncii în statele membre, pentru cetăţenii celor două ţări, au fost, în sfârşit, eliminate, chiar în prima zi a acestui an. Vestea bună pentru români şi bulgari a stârnit, totuşi, şi reacţii negative. Britanicii, în special, exceptând mediul de afaceri care vede cu ochi buni această nouă masă de forţă de muncă, sunt în mare parte ostili ridicării restricţiilor.

Dan Cărbunaru aduce la TVR 1, în fiecare vineri, de la ora 18.50, Calea europeană, o dezbatere despre cum aparteneţa la Uniunea Europeană ne influenţează viaţa. Miniştri, parlamentari, jurnalişti şi analişti, personalităţi ale lumii politice, culturale, economice sau sportive oferă informaţii utile pentru orice cetăţean european. Săptămânal, telespectatorii emisiunii Calea europeană pot participa la un concurs cu premii. Pe pagina de Facebook a emisiunii, cei care postează cea mai interesantă întrebare pentru invitaţii din săptămâna următoare vor câştiga, pe lângă premiul de a fi adresată întrebarea invitatului, şi câteva cadouri surpriză.

Calea europeană este emisiunea de vineri din tronsonul de dezbateri programate de luni până vineri, de la 18.50, la TVR 1 din toamna 2013. În aceeaşi serie de talk-show-uri pe teme sociale, politice şi economice de actualitate se regăsesc Întrebări şi răspunderi cu Radu Preda (luni), Interes general, cu Sorin Burtea (marţi), La vârf, cu Mihai Rădulescu (miercuri), Ora de business, cu Moise Guran (joi).

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending