EVENIMENTE

„Actul privind piaţa unică: măsuri de stimulare a creşterii economice şi consolidare a drepturilor cetăţenilor”

Published

on

Reprezentanţa Comisiei Europene în România are plăcerea să vă invite la masa rotundă „Actul privind piaţa unică: măsuri de stimulare a creşterii economice şi consolidare a drepturilor cetăţenilor” organizată miercuri, 15 decembrie 2010, la Casa Uniunii Europene (Str. Vasile Lascăr nr.31), etajul 1, începând cu orele 10.00.

În contextul crizei financiare actuale, Europa trebuie să acţioneze pentru a favoriza creşterea gradului de prosperitate şi crearea de locuri de muncă. Pentru aceasta, Comisia Europeană a propus, prin „Actul privind piaţa unică”, 50 de măsuri împărţite în trei categorii: modul în care poate fi relansată creşterea solidă, durabilă şi echitabilă, modul în care cetăţeanul poate fi repoziționat în centrul pieţei unice şi modul în care poate fi încurajată o guvernanţă mai bună şi dialogul în cadrul pieței unice. Vom analiza împreună aceste măsuri şi perspectiva punerii lor în aplicare până la sfârşitul anului 2012, când se va celebra cea de-a 20-a aniversare a programului pentru piaţa unică.

La eveniment vor participa dr. Jacques Pelkmans, profesor la catedra Jan Tinbergen din cadrul Colegiului Europei din Bruges şi cercetător în cadrul CEPS (Centrul european de studii politice) Bruxelles, şi dr. Gheorghe Oprescu, profesor la catedra de Economie din Universitatea „Politehnica” Bucureşti şi fost Vicepreşedinte (1996-2001) şi Preşedinte (2007-2009) al Consiliului Concurenţei.

Evenimentul face parte din seria de evenimente lunare “Perspective Europene”, inițiată de Reprezentanța Comisiei Europene în 2009, cu scopul de a stimula dezbaterea cu privire la prioritățile Uniunii Europene, în strânsă legătură cu agenda publică națională din România. În acest cadru sunt invitaţi să îşi exprime opiniile oameni politici, reprezentanţi ai societăţii civile, ai administrației publice, ai mass-media, ai mediului academic, lideri de opinie, etc.

Click to comment

Trending

Exit mobile version