NEWS

Atac cu bombă în capitala Tunisiei. Explozia a vizat un autobuz în care se afla garda prezidențială

Published

on

Un atac sinucigaș cu bombă într-un autobuz în care se afla garda prezidențială tunisiană s-a soldat cu 13 persoane decedate.

Tunis, wikipedia

Explozia a avut loc marți într-o stație unde garda prezidențială preia și lasă propriul personal, în apropiere de fostul sediu al partidului președintelui demis, Zine el-Abidine Ben Ali. 12 dintre cei decedați au fost identificați. Cea de-a 13-a victimă se presupune că este cel care a provocat tragedia, potrivit euronews.

Președintele Beji Caid Essebi a vizitat spitalul în care se află victimele care au scăpat cu viață. De asemenea, acesta a declarat 30 de zile de stare de urgență iar capitala este sub stare de asediu.

Nicio grupare teroristă nu a revendicat încă atacul. Tunisia a fost ținta atacurilor Daesh, zona vizată fiind inima turismului. În iunie, 38 de persoane au murit în Sousse.

Statul nord african se presupune că este cel mai mare exportator de jihadiști, autoritățile tunisiene precizând că aproximativ 3000 dintre compatrioți luptă în Irak și Siria.

Pentru mulți, un atac de asemenea amploare reprezenta doar o problemă de timp. A fost un an în care mulți dintre turiștii străni au fost ținta atacurilor armate. Armata tunisiană este implicată în lupte împotriva militanților în mai multe zone indepărtate ale statului, dar un atac de asemena natură este primul care se constată în capitala Tunis.

În ultimele luni, s-a observat o prezență mai mare a forțelor poliției în zonele în care au mai existat manifestări, incluzând zona unde a avut loc explozia.

Atacul cu bombă a reprezentat o lovitură grea dată serviciilor de securitate tunisiene. O femeie a declarat: „Ceea ce se întâmplă la nivel global este dureros, devastator. Trebuie să ne ajutăm unii pe alții. Toate statele trebuie să fie unite pentru a lupta împotriva teorismului.”

Tunisia a dezvoltat o cooperare din ce în ce mai strânsă cu serviciile de securitate engleze și americane.

Teodora Ion

 

.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version