ROMÂNIA

Cetățenii bulgari ies duminică în stradă în semn de solidaritate cu românii

Published

on

FOTO: Twitter/ Elena Calistru

Bulgarii au decis să se solidarizeze cu românii care protestează faţă de Ordonanţa 13/ 2017 privind modificarea Condurilor penale şi vor organiza duminică, la Sofia, un miting de susţinere a manifestaţiilor masive din România, informează Adevărul.

“Un pas înapoi în lupta împotriva corupţiei în România ar reprezenta un semn rău pentru Bulgaria“, scrie organizatorul mitingului.

“Succesul înregistrat în ultimii ani de România este una dintre puţinele speranţe că se poate face ceva pentru funcţionarea statului de drept“, se arată pe pagina de Facebook deschisă pentru popularizarea acestui eveniment.

De trei zile consecutive sute de mii români au ieșit în stradă pentru a protesta, atât în București, cât și în celelalte mari orașe ale țării, dar și în importante orașe europene. Manifestațiile de stradă începute în urmă cu două săptămâni împotriva ordonanței de guvern adoptată marți seara de cabinetul Grindeanu au, în acest moment, și o pagină proprie de Wikipedia, în limba engleză.

Evenimentele din România au fost relatate pe larg și de presa internațională, în vreme ce situația statului de drept din România a fost motiv de dezbatere în Parlamentul European, dar și de avertismente din partea partenerilor europeni și americani.

Solidarizarea cetățenilor bulgari are loc în contextul în care lupta împotriva corupției este un fenomen important și în Bulgaria, care alături de România se află sub monitorizarea MCV.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version