NEWS

CSAT a avizat favorabil propunerile de buget pe anul 2020 pentru instituțiile din apărare și securitate națională. Ministerului Apărării Naţionale i s-a menţinut alocarea şi în anul 2020 a 2% din PIB

Published

on

© Administrația Prezidențială

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a avizat favorabil, marți, propunerile de buget pentru anul 2020 pentru instituțiile cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale, informează Agerpres.

Astfel, CSAT a analizat, în cadrul ședinței, propunerile de buget pentru anul viitor privind Ministerul Apărării Naționale, Minsterul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Portecție și Pază, documentul privind un aviz favorabil, potrivit unui comunicat al Aministrației Prezidențiale.

Ministerului Apărării Naționale i s-a menținut alocarea și în anul 2020 a 2% din PIB, procent convenit prin Acordul politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare. Fondurile avizate vor permite finanțarea derulării programelor de înzestrare a Armatei României.

Conform sursei citate, ”sumele avizate pentru celelalte instituții din domeniul apărării țării și securității naționale vor asigura îndeplinirea misiunilor și obiectivelor stabilite și asumate de către acestea.”

Potrivit Digi24 proiectul de buget pentru anul 2020 prevedere că Ministerul Apărării va avea cu 3,2 miliarde de lei mai mult față de anul 2019. Bugetul SIE scade cu 10 milioane de lei, în timp ce bugetul SRI crește cu 200 de milioane de lei, cel al STS cu 35 de milioane, iar bugetul SPP cu 46 de milioane.

Click to comment

Trending

Exit mobile version