NEWS

Gazprom acuza Kievul ca nu a platit o factura de 882 mil dolari

Published

on

Gazprom a acuzat marti Ucraina ca nu i-a platit 882 de milioane de dolari, lasand sa planeze amenintarea unui nou conflict gazeifer in momentul in care Kiev se pregateste sa se apropie de Uniunea Europeana, scrie AFP, potrivit HotNews.

Suntem extrem de ingrijorati de situatia actuala a platilor efectuate de Ucraina pentru gazul rusesc”, a declarat presedintele grupului public rusesc, Alexei Miller, citat de agentiile rusesti.

Seful Gazprom a afirmat ca a consimtit o intarziere pentru o factura de 882 milioane de dolari pentru gazul livrat in august, dar acest interval a expirat la 1 octombrie. “Situatia este foarte serioasa, deoarece contractul prevede ca, in cazul incalcarii conditiilor de plati, se trece la un sistem de plata in avans”, a avertizat acesta.

Aceste noi amenintari vin in apropierea summitului european de la Vilnius, de la finele lui noiembrie, cand Ucraina ar putea semna acordul de asociere cu UE. Purtatorul de cuvant al Kremlinului a negat insa orice legatura intre cele doua chestiuni.

Sursa: HotNews
Foto: wikimedia

Click to comment

Trending

Exit mobile version