U.E.

Liderii din industria europeană a criptomonedelor fac lobby pe lângă UE să nu înăsprească legislația pentru reglementarea pieței din domeniu

Published

on

© Bitcoin.com/Facebook

Peste 40 de lideri din industria criptomonedelor au solicitat Uniunii Europene să nu solicite firmelor de profil să publice informații privind tranzacțiile și să reducă eforturile de a controla platformele financiare descentralizate aflate în plină expansiune, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Uniunea Europeană, ca și alte țări și teritorii din întreaga lume, încearcă să controleze piața nereglementată a criptomonedelor. UE se poziționează înaintea SUA și a Regatului Unit în ceea ce privește elaborarea unui set de norme pentru acest sector estimat la 2,1 trilioane de dolari.

Firmele de criptomonede au solicitat factorilor de decizie politică, într-o scrisoare consultată de Reuters și adresată celor 27 de miniștri ai finanțelor din UE la 13 aprilie, să nu meargă dincolo de restricțiile existente în prezent în cadrul Grupului de Acțiune Financiară Internațională (FATF), care stabilește standardele de combatere a spălării banilor.

Luna trecută, legiuitorii din UE au aprobat măsuri mai stricte de urmărire a bitcoin și a altor criptomonede.

Măsurile legislative, la care se opune Coinbase Global Inc., o importantă platformă americană de schimb valutar, ar impune întreprinderilor de criptomonede să colecteze și să stocheze informații privind persoanele care participă la schimburile de monede digitale.

Ca răspuns la decizia de luna trecută, 46 de lideri și organizații europene din industria criptomonedelor au redactat o declarație în care au susținut că planurile „ar pune în pericol fiecare proprietar de active digitale” prin expunerea în public a informațiilor privind tranzacțiile și a adreselor din portofele electronice. Potrivit inițiatorilor scrisorii, acest lucru ar compromite confidențialitatea și securitatea deținătorilor de criptomonede.

UE introduce, de asemenea, MiCA, un cadru mai larg de reglementare a tuturor emitenților și furnizorilor de servicii din UE care se ocupă de activele de criptomonede. Parlamentul European a adoptat, în martie, poziția sa privind proiectul legislativ, care va fi acum negociat cu Comisia Europeană și cu statele membre.

Scrisoarea a solicitat ca UE să scutească proiectele descentralizate, cum ar fi finanțarea descentralizată sau „DeFi”, de procedurile de înregistrare a entităților juridice. De asemenea, scrisoarea a precizat că unele „stablecoins” descentralizate ar trebui să fie exceptate de la reglementările MiCA.

Click to comment

Trending

Exit mobile version