U.E.

Martin Schulz, critici la adresa Angelei Merkel privind relația cu Donald Trump: Cred că m-aș descurca mai bine

Published

on

Martin Schulz, contrancadidatul cancelarului Angela Merkel în alegerile legislative din septembrie din Germania, a declarat joi că ”se va descurca mai bine” aceasta în relațiile cu președintele american Donald Trump.

Într-un interviu acordat revistei germane Der Spiegel, Schulz a afirmat că ”la sfârșitul zilei, bărbații ca Trump au nevoie de declarații clare”, notează Agerpres, citând DPA.

”Cred că sunt mai bun decât dna Merkel în această privință”, a mai spus liderul SPD.

Totodată, Martin Schulz l-a criticat pe Donald Trump spunând că liderul de la Casa Albă „crede că politica este ringul său de box” și că el reprezintă „o amenințare pentru țara sa și întreaga lume”.

Citiți și: Martin Schulz, contracandidatul Angelei Merkel, campanie electorală de 24 de milioane de euro și turneu în 60 de orașe germane

SPD — care în prezent este cotat în sondajele de opinie cu 14 până la 18 puncte procentuale sub conservatorii cancelarului Merkel — a decis să-l trimită pe Schulz într-un turneu de 20.000 de kilometri cu 60 de escale, în august și septembrie, a precizat secretarul său general Hubertus Heil.

Martin Schulz a devenit pe 29 ianuarie candidatul oficial al SPD la funcția de cancelar al Germaniei, poziție pentru care se va confrunta cu cancelarul ultimilor 12 ani, Angela Merkel.

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version