Doru Frunzulică

MEP Awards. Doru Frunzulică (PSD, S&D), europarlamentarul Anului 2018 la categoria Dezvoltare

Published

on

Europarlamentarul Doru Frunzulică (PSD, S&D) a fost ales eurodeputatul anului 2018 la categoria ”Dezvoltare” în urma decernării premiilor MEP Awards 2018, eveniment anual organizat de The Parliament Magazine.

În cadrul discursului său, eurodeputatul român a subliniat importanța programelor de dezvoltare ale Uniunii Europene, mai ales pentru țările din Parteneriatul Estic, asociate la U.E. (Republica Moldova, Ucraina, Georgia), cât și pentru statele din Africa și Asia. De asemenea, europarlamentarul român a subliniat nevoia de solidaritate între statele europene, între cetățenii acestora și necesitatea creșterii contribuției Uniunii Europene la stabilitatea mondială. Frunzulică a reamintit audienței și despre „Fondul European de Dezvoltare Durabilă”, un proiect foarte important al UE, deputatul român fiind raportorul Parlamentului European pe acest subiect în anul 2017.

Fiind întrebat de organizatori, Doru-Claudian Frunzulică, singurul eurodeputat român căruia i s-a decernat în acest an cea mai înaltă distincție pentru activitatea sa în Parlamentul European, a spus: „dedic această importantă distincție grupului social-democrat din care fac parte și frumoasei mele țări-Romania, un important stat membru al Uniunii Europene”.

 

MEP Awards sunt acordate anual de prestigioasa revistă The Parliament Magazine membrilor Parlamentului European care s-au remarcat prin activitatea lor într-un anumit domeniu. La ediţia din 2018 există 18 categorii, cu o lista scurta de 3 europarlamentari pentru fiecare categorie, gala de decernare a premiilor.

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version