U.E.

O nouă lovitură pentru Theresa May: Camera Lorzilor dă Parlamentului britanic dreptul de a bloca un Brexit fără un acord cu Bruxelles-ul

Published

on

Camera Lorzilor din Marea Britanie a adoptat luni un amendament la proiectul de lege privind Brexitul care conferă Parlamentului puterea de a împiedica guvernul să părăsească Uniunea Europeană în absența unui acord cu Bruxelles-ul, informează AFP, citat de Agerpres.

Propunerea a fost adoptată cu 335 de voturi ”pentru” şi 244 ”împotrivă”.

La încheierea examinării sale de către Camera Lorzilor, textul trebuie să revină în următoarele săptămâni în Camera Comunelor, unde deputaţii l-au votat în ianuarie şi care ar putea suprima sau modifica acest amendament stânjenitor pentru executiv.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, declara la 11 aprilie că decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană este unul dintre cele mai triste momente ale secolului XXI.

”Cred că Brexitul este unul dintre cele mai triste momente din istoria europeană a secolului XXI. De fapt, uneori sunt chiar furios în privința acestui lucru”, preciza acesta în cadrul unui discurs susținut la Dublin.

Click to comment

Trending

Exit mobile version