POLITICĂ

Premierul Viorica Dăncilă: Ieri a fost semnat contractul pentru achiziţionarea a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8 pentru Tarom

Published

on

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că luni a fost semnat contractul pentru achiziţionarea a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8 care vor intra în flota Tarom şi a spus că s-au început procedurile prin care Direcţia Tehnică a Tarom să devină partener oficial Boeing.

„Mă bucur să dau astăzi (n.r. marţi) o veste bună pentru Tarom. Ieri (n.r. luni) a fost semnat contractul pentru achiziţionarea a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru operatorul nostru naţional. Cele cinci aeronave se vor alătura celor două aeronave de tip Boeing 737 800 Next Generation, intrate la începutul lunii iunie în flota Tarom. Comanda de la începutul lunii face parte dintr-un contract mai amplu care prevede şi mentenanţa pentru cele două aeronave, aflate deja în operarea Tarom”, a transmis Viorica Dăncilă.

VIDEO| Declarații de presă: 

Grupul american Boeing şi operatorul aerian TAROM din România au ajuns luni la un acord în vederea achiziţionării a cinci aeronave 737 MAX 8 şi încheierea unui contract de leasing pentru două avioane 737-800. Ministrul Transporturilor, Lucian Șova a participat, luni, la Londra la ceremonia de semnare a contractului.  Comanda face parte dintr-un contract mai amplu care, pe lângă cumpărarea celor cinci aparate Boeing 737-MAX 8, prevede și începerea procedurilor pentru ca Direcția Tehnică a TAROM să devină partener oficial Boeing, precum și achiziția în leasing operational a celor două aeronave 737-800 Next Generation, aflate deja în flota TAROM.

Citiți și: Tarom cumpără cinci avioane noi Boeing 737 MAX 8. Aeronavele vor fi livrate până în 2023

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version