U.E.

Președintele Klaus Iohannis, mulțumit de rezultat alegerilor din Regatul Unit: Sperăm cu toții că premierul Boris Johnson va finaliza Brexitul cu acordul care îi protejează pe românii noștri

Published

on

Președintele României Klaus Iohannis a calificat victoria Partidului Conservator, condus de premierul Boris Jonhson, drept ”un rezultat foarte bun pentru românii din Marea Britanie” pentru că există o majoritate clară care să livreze un Brexit cu acord.

”Îmi exprim mulțumirea față de rezultatul obținut acolo în sensul că există acum o majoritate clară care, sperăm noi cu toții, va finaliza Brexitul, cu Acord, evident. Acest rezultat este foarte bun pentru românii din Marea Britanie fiindcă premierul Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, au dorit și cred că doresc și în continuare, să realizeze Brexitul, dar cu Acord, acel acord negociat cu Uniunea Europeană, un acord bun care îi protejează pe românii noștri, le acordă drepturi semnificative și de asta am spus de multe ori și acum se pare că ne apropiem de această soluție: cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu Acord și spre asta ne îndreptăm”, a menționat șeful statului în cadrul declarațiilor la sosirea la cea de-a doua zi a summitului Consiliului European, pe agenda căruia se află, printre altele, și discuții privind Articolul 50.

”Astăzi vom mai avea câteva discuții, dar cred că nu vor fi chiar așa de complicate ca cele de aseară, avem un Euro Summit în format extins unde se vor discuta chestiuni legate de Uniunea bancară. Vom avea mai târziu o discuție pe Articolul 50, adică despre Brexit, și prevăd astăzi discuții, de asemenea, cu rezultate pozitive.”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

O reacție privind rezultatul alegerilor parlamentare care au avut loc joi, 12 decembrie, în Regatul Unit, a venit și din partea președintelui american, Donald Trump, care l-a felicitat pe prim-ministrul Boris Johnson pentru ”marea sa VICTORIE!”, care va permite acum Regatului Unit și Statelor Unite, în viziunea liderului de la Casa Albă, ”să încheie un nou Acord Comercial de anvergură după BREXIT. Acest acord are potenţialul să fie mult mai mare şi mai avantajos decât orice acord care s-ar putea încheia cu UE. Bravo, Boris!”.

Conservatorii au întregistrat o victorie zdrobitoare în cadrul alegerilor generale care au avut loc joi, 12 decembrie, cu un rezultat nemaintâlnit de la Margaret Thatcher încoace, din 1987.

Astfel, cu cele 368 de mandate obținute în Camera Comunelor din cele 650, Partidul Conservator a reușit să depășească scorul întregistat în timpul Theresei May, în 2017.

Pe de altă parte, Partidul Laburist a suferit un recul dureros, ajungând la doar 203 mandate, față de cele 262, obținute la alegerile de acum doi ani, înregistrând astfel cel mai puternic eșec din ultimii aproape 80 de ani.

Click to comment

Trending

Exit mobile version