U.E.

Prim-ministrul Norvegiei pune la îndoială capacitatea de negociere a Marii Britanii: Lipsa de experință va duce la un Brexit dur

Published

on

Lipsa de experineță a Marii Britanii în domeniul negocierilor internaționale ca urmare a aparteneței la Uniunea Europeană pentru o perioadă îndelungată poate încetini discuțiile, a precizat prim-ministrul Norvegiei, care nu este stat membru al UE, adăugând că se teme de un „Brexit foarte dur”, informează Reuters.

Prim-ministrul norvegian, Erna Solberg a afirmat că speră ca Marea Britanie să poată fi capabilă să negocieze un acord care să o țină cât mai apropiată de UE, fiind o sarcină dificilă în viziunea acesteia.

„Și noi simțim că, uneori, când discutăm cu Marea Britanie, viteza lor este limitată ca urmare a faptului că a trecut mult timp de când au făcut acest exercițiu de negociere singuri”, a adăugat Solberg în cadrul unui interviu în vreme ce a luat parte la întâlnirea CSU, în sudul Germaniei.

Mă tem de un Brexit foarte dur, dar sper că vom găsi o soluție mai bună”, a adăugat prim-ministrul Norvegiei.

Cu toate că Norvegia nu este membru al Uniunii Europene, aceasta este mebru al peței unice europeen și permite libera circulație muncitorilor europeni. Statul norvegian contribuie, de asemenea, la bugetul UE.

Prim-ministrul Marii Britanii a promis că va demara negocierile oficiale până la finalul lunii martie.

Un eveniment care a subliniat tensiunile din interiorul guvernului britanic pe marginea Brexit-ului, a fost conturat de demisia ambasadorului englez la UE, Ivan Rogers, un citic dur al Executivului.

Click to comment

Trending

Exit mobile version