COMISIA EUROPEANA

Reding, despre summitul dedicat rromilor: Faptul că președintele român a fost la summit arată că România este parte a soluției, nu a problemei

Published

on

Comisarul european pentru justiție, cetățenie și drepturi fundamentale Viviane Reding a declarat vineri, în marja summitului UE dedicat romilor de la Bruxelles, că i s-a părut foarte important, din punct de vedere simbolic, că președintele României, Traian Băsescu, a fost prezent la reuniune, relatează Agerpres.

Președintele român Traian Băsescu, singurul șef de stat sau de guvern prezent la eveniment, a avut înainte de a pleca de la summitul UE dedicat romilor o scurtă întrevedere cu comisarul european Viviane Reding.

“Am discutat despre această uriașă parte a populației României care este de origine romă și despre necesitatea ca România să facă multe eforturi pentru ca majoritatea acestor oameni să poată fi integrați, pentru ca sărăcia să nu mai fie o problemă, pentru ca acești oameni să nu mai fie forțați, într-un fel, să părăsească țara și să poată continua să trăiască unde s-au născut”, a declarat vicepreședinta CE, pentru presa română din Bruxelles, potrivit sursei citate.

Viviane Reding a adăugat că, din punctul ei de vedere, “a fost foarte important, din punct de vedere simbolic, că președintele a fost acolo, asta arată că da, este un subiect, un concept și un angajament pe care România îl ia foarte în serios”.

“Președintele a fost acolo, România este parte a soluției și nu parte a problemei, acesta este mesajul meu și acum acest mesaj trebuie transformat în realitate”, a mai spus comisarul european.

 

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version