ROMÂNIA

Istoric rus: “România a plătit cu Tezaurul pentru faptul că în 1918 a ocupat Basarabia rusească”

Published

on

Dacă se vor înainta pretenţii faţă de România, care „în anii 1941-1944 a fost de partea fasciştilor, suma despăgubirilor va atinge cifre astronomice“, susţine Mihail Miagkov, şeful Centrului de Istorie a Războaielor şi Geopolitică din cadrul Institutului de Istorie Generală, potrivit Adevarul.ro.

“Pretenţiile stârnesc nedumerire. În primul rând, nu este clar de ce deputaţii moldoveni de la APCE brusc au devenit avocaţii României”, se întreabă Mihail Miagkov.

„România a plătit astfel pentru faptul că în 1918 a ocupat Basarabia rusească. Cum altfel poate fi înţeles acest lucru? În anii celui de-al Doilea Război Mondial, în anii ocupaţiei germano-române de pe teritoriul Moldovei şi zonele învecinate din regiunea Odesa, au fost ucişi de către ocupanţii germano-români 800.000 de cetăţeni paşnici. Cum poate fi explicat acest fapt? Cine trebuie să plătească daune pentru ei? Parlamentarii moldoveni se joacă cu focul. Dacă se vor înainta pretenţii faţă de România, care în anii ’41-’44 a fost de partea fasciştilor, sumele despăgubirilor vor atinge cifre astronomice”, a afirmat istoricul rus.

Citiți mai multe AICI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  wikipedia.org

1 Comment

Trending

Exit mobile version