BUSINESS

Ryanair devansează Lufthansa: Este cea mai mare companie aeriană europeană în funcție de numărul de pasageri transportați în 2016

Published

on

Compania aeriană irlandeză low-cost Ryanair a devansat compania germană Lufthansa din poziţia de cea mai mare companie aeriană europeană în funcţie de numărul de pasageri transportaţi, potrivit New Europe.

Foto: Ryanair.com

Cei 109,7 milioane de pasageri transportaţi anul trecut de Lufthansa -o creştere slabă, de doar 1,8% față de anul 2015- au fost devansaţi de cei 117 milioane de pasageri pe care Ryanair a anunţat săptămâna trecută că i-a transportat în 2016, în creştere cu 15% comparativ cu 2015.

Majoritatea companiilor aeriene low-cost au înregistrat o creştere puternică a numărului de pasageri transportaţi în 2016. Norwegian Air Shuttle a raportat o creştere de 14%, până la 29 milioane de pasageri iar Wizz Air a consemnat o creştere de 19% până la 22,7 milioane de pasageri.

EasyJet, care a suferit avut de suferit mai mult decât rivalii săi low-cost, pe fondul grevelor din Franţa şi a turiştilor care au evitat să mai viziteze zone afectate de atacuri, a consemnat o creştere de 6,6% până la 74,5 milioane de pasageri.

Compania Lufthansa a rămas, cu toate acestea, cel mai mare transportator aerian din Europa în funcţie de venituri, chiar dacă a transportat mai puţini pasageri decât Ryanair, pentru că oferă mai multe zboruri pe distanţe lungi şi are propriile sale divizii de catering şi mentenanţă a avioanelor.

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version