INTERNAȚIONAL

SUA și Japonia doresc o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate după noul test balistic efectuat de Coreea de Nord

Published

on

SUA și Japonia au solicitat convocarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite după ce Coreea de Nord a lansat duminică o nouă rachetă balistică, au făcut cunoscut diplomați acreditați la sediul ONU de la New York, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentanței la ONU a Uruguayului, care deține în luna mai președinția Consiliului, reuniunea ar urma să aibă loc marți după-amiază.

Foto: ONU

Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică la numai câteva zile după ce noul președinte sud-coreean a fost învestit.  Lansarea a avut loc la ora locală 5.27, din regiunea Kusong, la nord-vest de Phenian. Racheta, de tip neidentificat, a parcurs o traiectorie de aproximativ 700 de kilometri și a atins altitudinea de 2.000 de kilometri.  Experții au fost surprinși de progresul înregistrat de către nord-coreeni în doar câteva luni de la ultimul test balistic când racheta a parcurs doar 500 de kilometri la 550 de kilometri altitudine.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version