COMISIA EUROPEANA

Ursula von der Leyen propune ca anul 2022 să fie Anul European al Tineretului: Uniunea noastră trebuie să aibă un suflet și o viziune cu care tinerii să se poată identifica

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat în timpul discursului său anual din plenul Parlamentului European de la Strasbourg că le va oferi tinerilor un nou program, denumit „ALMA”, care le va da posibilitatea de a lucra temporar într-un alt stat membru.

„Tinerii merită să trăiască o experiență ca cea oferită de Erasmus. Pentru a dobândi competențe, a crea legături și a-și făuri propria identitate europeană”, a declarat șefa executivului european.

De asemenea, Ursula von der Leyen a menționat că toate inițiativele Uniunii Europene, de la Pactul verde la NextGenerationEU, au menirea de a  proteja viitorul tinerilor.

„Acesta este și motivul pentru care NextGenerationEU trebuie să fie finanțat din noi resurse proprii, temă cu privire la care lucrăm. Dar nu este de ajuns! Trebuie să ne asigurăm, de asemenea, că nu creăm noi vulnerabilități. Pentru că Europa are nevoie de toți tinerii săi. Trebuie să îi încurajăm pe cei marginalizați, care întâmpină dificultăți. Pe cei care nu au un loc de muncă. Pe cei care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare”, a detaliat ea.

Mai mult, Ursula von der Leyen a subliniat că tinerii trebuie să fie în măsură să construiască viitorul Europei pentru a modela Uniunea astfel încât aceasta să corespundă imaginii lor: „Uniunea noastră trebuie să aibă un suflet și o viziune cu care tinerii să se poată identifica”.

 

„Tinerii de astăzi urmează multe studii, sunt foarte talentați și extrem de motivați. Este o generație care a făcut multe sacrificii pentru a-i proteja pe ceilalți. Tinerețea este, de regulă, momentul descoperirilor. Al noilor experiențe. Este perioada în care îți faci prieteni pentru toată viața. Perioada în care descoperi drumul pe care trebuie să îl urmezi în viață. Însă tinerilor de azi ce li s-a cerut? Să păstreze distanța socială, să rămână în casă și să studieze online. Și situația aceasta a durat mai bine de un an”, a mai spus ea.

În cadrul discursului, președinta Comisiei Europene a declarat că va propune ca anul 2022 să fie Anul European al Tineretului, un an consacrat promovării tinerilor care „s-au devotat atât de mult altora”.

„Ei sunt cei care vor trebui să conducă dezbaterile Conferinței privind viitorul Europei. Trebuie să fie conferința lor, întrucât viitorul lor este în joc. Și, după cum am afirmat la începutul mandatului, Comisia va fi gata să ia măsurile necesare pentru a pune în practică ceea ce se va decide în cadrul conferinței”, a conchis Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen a susținut miercuri, 15 septembrie, discursul anual privind Starea Uniunii, în care a prezentat realizările din anul anterior și prioritățile pentru anul care urmează. Aceasta a schițat, de asemenea, modul în care Comisia va aborda cele mai presante provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană.

Citiți și Comisia Europeană prezintă cronologia realizărilor sale în ajunul discursului privind Starea UE al Ursulei von der Leyen

Dezbaterea asupra stării Uniunii Europene are loc în fiecare an în luna septembrie şi reprezintă un moment-cheie pentru a demonstra responsabilitatea Comisiei Europene faţă de reprezentanţii UE aleşi în mod democratic.

Discursul privind starea Uniunii Europene va fi urmat de o dezbatere cu eurodeputaţii, care vor analiza activitatea Comisiei şi vor evalua iniţiativele planificate pentru anul următor.

Click to comment

Trending

Exit mobile version