EVENIMENTE

“9 ne place Europa!” Vineri, 9 mai, ora 11:00, sarbatorim in Piata Universitatii!

Published

on

Centrul de Informare Europe Direct (CIED) București găzduit de Institutul European din România (IER) organizează vineri, 9 mai, cu ocazia Zilei Europei, evenimentul 9 ne place Europa!. Începând cu orele 11:00, în Piața Universității, sunteți invitați să participați alături de noi pentru a sărbători împreună Europa într-un mod cât mai creativ și dinamic!

În contextul unui an european dedicat cetățenilor și alegerilor europarlamentare ce vor avea loc la data de 25 mai, și din dorința de a stimula o cetățenie activă în comunitatea locală, CIED București și IER vor aduce informația europeană cât mai aproape de public. Va avea loc un eveniment plin de culoare care va promova spiritul și valorile europene, implicând activ cetățenii bucureșteni și informându-i cu privire la drepturile și obligațiile conferite de cetățenia europeană.

Astfel, într-un program de aproximativ trei ore, vor avea loc momente artistice susţinute de elevi, jocuri și concursuri cu premii (Ce ştiţi despre Uniunea Europeană?, Europa mea… cum văd eu Europa?) și vor fi distribuite materiale informative cu tematică europeană (instituţiile şi politicile UE, drepturile şi obligaţiile conferite de cetăţenia europeană etc.). Printre invitaţii speciali ai evenimentului se vor număra elevii de la patru unităţi de învăţâmânt din Bucureşti (şcoli şi licee) care vor concura în cadrul atelierelor de creativitate. Vor fi prezenţi, de asemenea, studenți, colaboratori ai CIED Bucureşti şi IER, precum şi comunitatea locală.

Evenimentul este susţinut de caleaeuropeana.ro.

Vă invităm să fiţi alături de noi pentru a sărbători împreună Ziua Europei!

9 ne place Europa! Vouă?

Proiectul de agendă

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version