U.E.

Alegeri prezidențiale Polonia: Rezultat neprevăzut în primul tur pentru președintele Komorowski

Published

on

Conservatorul Andrzej Duda a câştigat, duminică, primul tur al alegerilor prezidenţiale din Polonia, potrivit unui sondaj anunţat după închiderea urnelor, la ora locală 21.00 (22.00, ora României), relatează Le Figaro în pagina electronică, conform Gandul.info.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din Polonia au produs astfel o surpriză după ce președintele în exercițiu, Bronislaw Komorowski, cotat de sondaje drept favorit incotenstabil, a fost devansat de candidatul Opoziției, Andrzej Duda. 

Susținerea pentru Komorowski a scăzut de la nivelul de 60% din urmă cu trei luni până la 32,6%, scorul pe care l-a obținut la scrutinul de duminică. Conservatorul Adrzej Duda a obținut cel mai mare număr de sufragii – 34,5%. Duda și Komorowski vor da bătălia finală pe 24 mai, când este programat al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Polonia este republică semi-prezidențială. Președintele coduce ramura executivă, poate dizolva Parlamentul în anumite situații și are prerogative importante în politica externă.

 

.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version