INTERNAȚIONAL

Ana Birchall, considerată un ”partener de valoare și de încredere”, a fost invitată la Washington de procurorul general al SUA, William Barr

Published

on

© Anabirchall.ro

Procurorul General al SUA, William Barr, a invitat-o pe Ana Birchall, ministrul Justiției din România, la Washington, în septembrie, se arată într-un comunicat al Departamentului de Justiție american.

Anunțul a fost făcut exact în timp ce Viorica Dăncilă a trimis la Palatul Cotroceni nominalizarea Danei Gîrbovan pentru portofoliul Justiției. 

Potrivit comunicatului Departamentului de Justiție, Procurorul general al SUA i-a transmis invitația Anei Birchall chiar luni: ”Departamentul de Justiție al SUA a lucrat îndeaproape cu Ana Birchall și o vede ca pe un partener vital și de încredere în lupta împotriva corupției. Prezența sa în fruntea Ministerului Justiției a venit într-o perioadă vitală pentru România, în care controversele au ridicat întrebări legate de angajamentul României față de valorile statului de drept și au redus încrederea publică și au generat îngrijorări crescânde în rândul comunității internaționale. Sub conducerea lui Birchall, România poate să devină din nou exemplu în regiune pentru progresele luptei anti-corupție”, se arată în comunicat. 

”Departamentul de Justiție al SUA salută această oportunitate de a se întâlni din nou cu un partener de valoare și de încredere, care se angajează să lupte pentru statul de drept.”

În luna iunie, vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice, interimar, Ana Birchall a avut o întrevedere în marja Reuniunii ministeriale UE-SUA în domeniul justiției și afacerilor interne, la București, cu delegația Departamentului de Justiție din Statele Unite ale Americii, condusă de Procurorul General al Statelor Unite ale Americii, domnul William Barr.

Ana Birchall a reiterat atunci că România va identifica cele mai bune soluții pentru buna funcționare a justiției și a legislației penale, în acord cu angajamentele internaționale asumate de țara noastră, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale și a recomandărilor din cadrul MCV, ale Comisiei de la Veneția sau ale GRECO precum și cele ale SUA.

 

Click to comment

Trending

Exit mobile version