INTERNAȚIONAL

Arabia Saudită a executat 47 de persoane acuzate de terorism

Published

on

Arabia Saudită a executat sâmbătă 47 de persoane acuzate de terorism, printre care și un proeminent lider religios musulman șiit, Nimr al-Nimr, a anunțat Ministerul de Interne saudit într-un comunicat de presă, transmite agenția de presă Reuters, potrivit Agerpres.

Majoritatea celor executați — 45 de saudiți, un cetățean din Egipt și un altul din Ciad — au fost implicați într-o serie de atacuri comise de rețeaua teroristă Al Qaida între anii 2003-2006, se menționează în comunicatul de presă citat.

Regatul islamic conservator, unde condamnații sunt de obicei executați prin decapitare în piața publică, a reținut mii de militanți islamiști după o serie de atacuri comise de Al Qaida între 2003 și 2006 și în urma cărora și-au pierdut viața sute de oameni. Totodată, regatul a arestat și sute de membri ai minorității șiite, după o serie de proteste în anii 2011-2013, în timpul cărora mai mulți polițiști au fost uciși, împușcați sau victime ale atacurilor cu cocteiluri Molotov.

Declarația Ministerului de Interne saudit a început cu versete din Coran prin care erau justificate aceste execuții, iar televiziunea de stat a prezentat apoi imagini înregistrate după atacurile comise de Al Qaida în deceniul trecut. Apoi, Marele Muftiu al Arabiei Saudite, maxima autoritate religioasă a țării, șeicul Abdul Aziz ben Abdullah, a apărut la televiziune și a descris execuțiile ca fiind drepte.

 

.

.

2 Comments

Trending

Exit mobile version