INTERNAȚIONAL

Barack Obama avertizează Rusia: ”Zilele următoare vor fi cruciale”

Published

on

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a subliniat joi că zilele următoare vor fi “cruciale” pentru Siria și a prevenit regimul Bashar Al-Assad și pe aliatul său rus că lumea va fi atentă la respectarea angajamentelor pe care și le-au asumat în legătură cu acordul de încetare a focului, scrie AFP, relatează Agerpres.

Zilele următoare vor fi cruciale, lumea va privi“, a declarat Barack Obama la finalul unei reuniuni a Consiliului său pentru Securitate Națională la Washington, insistând asupra responsabilității Damascului și Moscovei în această primă etapă pentru a încerca să se pună capăt “haosului” sirian.

Președinții american și rus, Barack Obama și Vladimir Putin, au convenit luni asupra modalităților unei încetări a focului în Siria.

Citiți și Rezoluția ONU privind încetarea focului în Siria va fi votată vineri. Când ar intra în vigoare acordul

Consiliul de Securitate al ONU urmează să adopte vineri după-amiază o rezoluție care va aproba acordul americano-rus de încetare a ostilităților în Siria și va cere aplicarea sa de către toate părțile implicate.

Rezoluția va sprijini pe deplin acordul de încetare a focului americano-rus care este prevăzut să intre în vigoare sâmbătă la orele 00.00 în Siria (vineri, 22.00 GMT).

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version