EDITORIALE

Barroso bifeaza CV-ul european premierului Ponta II

Published

on

CV-ul premierului dorit de Traian Basescu – sa fie euro-atlantic, sa slujeasca interesului national, sa fie etc, a primit intruparea in…persoana lui Victor Ponta. Viza nu a venit de oriunde, ci chiar de la Presedintele Comisiei Europene, Barroso, care a dat presei o declaratie cat se poate de explicita in favoarea nominalizarii actualului premier pentru un nou mandat.

Argumentele de pana acum invocate de Traian Basescu par sa se dizolve in declaratia sefului CE, odinioara principat aliat al Cotroceniului. In timp ce piata politica interna se zbate in argumente pro/contra, interventia Bruxelles-ului va face, cel mai probabil, diferenta in acest joc.

Romania este condamnata nu la duel, ci la coabitare. Una in care locatarii puterii executive vor avea de ales in a se bate in continuare sau a-si uni fortele in interes national, alaturi de Europa Unita.

In declaratia de presa, Barroso ii contureaza si lui Traian Basescu o noua forma de protectie, in perspectiva coabitarii cu Ponta. Sa fie suficienta pentru a-l feri de o noua suspendare?

Click to comment

Trending

Exit mobile version