U.E.

BREXIT. Jean Claude Juncker: UE nu va negocia “în mod ostil” cu Londra

Published

on

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri că negocierile cu Marea Britanie privind ieșirea din Uniunea Europeană nu vor fi duse “în mod ostil”, relatează Politico Europe.

”Trebuie să pornim negocierile. Nu le vom face (…) într-un mod ostil”, a declarat Juncker la finalul unei reuniuni desfășurată în marja summitului NATO, cu președintele american Barack Obama și presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Foto: Facebook -Donald Tusk

Calificând ideea potrivit căreia întreg edificiul european se clatină după Brexit drept o ”hiperbolă”, președintele SUA, Barack Obama a adăugat, la rândul lui, că UE și Marea Britanie pot lucra împreună și că nu este în interesul nimănui în a desfășura negocieri în spirit de adversitate.

”Pentru toate motivele pe care le-am menționat, Statele Unite au un interes puternic pentru a menține Europa unită”, le-a transmis Obama lui Donald Tusk și Jean-Claude Juncker.

Președintele american a luat parte la prima întrevedere cu liderii instituțiilor UE după rezultatul referendumului din Marea Britanie din 23 iunie, când 51.9% dintre britanicii prezenți la urne au decis părăsirea Uniunii Europene. Din acel moment, instituțiile europene de top – Comisia, Parlamentul și Consiliul European – au cerut Londrei să activeze clauza de retragere voluntară din UE, ulterior liderii țărilor membre agreând ca Marea Britanie și premierul demisionar, David Cameron, să primească un răgaz în acest sens.

Citiți și: Brexit: David Cameron îl propune pe ambasadorul Julian King pentru postul de comisar european

Citiți și: Corespondență CaleaEuropeana.ro de la Varșovia

.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version