NEWS

Bucureştenii ies în stradă în semn de solidaritate cu protestatarii ucraineni ucişi de forţele guvernamentale

Published

on

Mai multe manifestaţii organizate în semn de solidaritate cu protestatarii omorâţi în represiunile sângeroase ale forţelor guvernamentale de la Kiev au loc vineri. Bucureştenii se vor aduna în faţa Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, dar şi în Piaţa Universităţii, notează Adevarul.ro.

După ce câteva zeci de persoane au pichetat Ambasada Ucrainei joi seară, Asociaţia „21 Decembrie 1989“ a anunţat că va organiza încă un eveniment de acest fel şi vineri seară. Astfel, bucureştenii sunt aşteptaţi în faţa ambasadei de pe Bulevardul Aviatorilor numărul 24, începând cu ora 19:00.

„O lumânare şi o floare, pios omagiu pentru sufletele de eroi ucraineni ce, în aceste zile negre, şi-au sacrificat viaţa pentru idealurile lor: libertate, democraţie, eliberarea poporului de influenţa bolşevică a Rusiei, apartenenţa la ideile democrate ale Uniunii Europene! Sunt adevăraţi Luptători, adevăraţi Eroi, ce au ieşit în stradă revoltaţi de represiunile şi crimele comise în Ucraina împotriva poporului! Sunt fraţii noştri, sunt vecinii noştri! Suntem alături de ei, suntem solidari cu ei“, este prezentat evenimentul pe pagina de Facebook.

În acelaşi timp, grupul „România protestează!“ a anunţat un eveniment similar care va are loc tot astăzi, începând cu ora 18:00, la fânâna din Piaţa Universităţii din Bucureşti, locul de întâlnire bucureştean deja consacrat pentru orice fel de manifestaţie. Şi aici, oamenii sunt aşteptaţi cu lumânări, candele şi bannere. „Vom ţine momente de reculegere, vom discuta despre crizele interne şi internationale, vom demonstra că încă suntem dispuşi să schimbăm România în bine“, este prezentat evenimentul pe pagina de Facebook.

 

Click to comment

Trending

Exit mobile version