U.E.

Bugetul UE pentru 2020 a fost majorat pentru deblocarea de resurse cruciale în lupta contra Covid-19

Published

on

© IMF/ Twitter

UE pune la dispoziție aproape toți banii rămași din bugetul acestui an pentru a lupta împotriva pandemiei COVID-19, informează un comunicat.

Consiliul a adoptat astăzi, prin procedură scrisă, două propuneri care modifică bugetul UE pentru 2020 pentru a elibera fonduri cu scopul de a răspunde crizei COVID-19.

De asemenea, sunt alocați bani pentru a ajuta Grecia să facă față presiunilor migratorii crescute și pentru a sprijini reconstrucția post-cutremur a Albaniei.

Astfel, angajamentele au fost majorate în general cu 3,57 miliarde EUR și se ridică la 172,2 miliarde EUR. Plățile au fost majorate cu 1,6 miliarde EUR, ajungând la un total de 155,2 miliarde EUR.

„Bugetul revizuit al UE pentru 2020 deblochează resurse cruciale pentru a face față provocărilor fără precedent cu care se confruntă UE și statele sale membre. Prioritatea noastră principală este de a ajuta sistemele naționale de sănătate să abordeze focarul COVID-19. Acești bani vor fi folosiți pentru finanțarea consumabilelor medicale, pentru construirea de spitale de campanie și transferul pacienților pentru tratament în alte state membre ”, a declarat Zdravko Maric, viceprim-ministru croat și ministru al finanțelor.

Click to comment

Trending

Exit mobile version