PARLAMENTUL EUROPEAN

Cele mai importante grupuri politice din Parlamentul European, conduse de germani. Cine este Udo Bullmann, noul lider al social-democraților europeni

Published

on

Eurodeputatul social-democrat german, Udo Bullmann, a fost ales marți liderul Socialiștilor și Democraților Europeni din Parlamentul European, al doilea cel mai mare grup politic din legislativul european, după ce italianul Gianni Pittella a devenit membru al Parlamentului din țara sa natală.

Germanul a primit 86 de voturi, iar contracandidata sa, Kathleen Van Brempt din Belgia, a obținut 61 de voturi, notează Politico Europe.

FOTO: SPD.de

În manifestul său de campanie, Bullmann a spus că va lupta pentru “democrația socială”.

“Mulți dintre alegătorii noștri tradiționali și generațiile mai tinere își pierd credința în capacitatea noastră de a proteja și de a-și îmbunătăți bunăstarea într-o lume în continuă schimbare și din ce în ce mai volatilă”, a scris Bullmann în programul său.

El a enumerat “principalele sale priorități pentru lupta împotriva inegalităților economice, sociale, de gen și teritoriale, un comerț progresiv și politici care să răspundă unui mediu sănătos pentru toți”, pentru a fi “cât mai relevanți pentru electoratul nostru”.

Udo Bullmann a fost însărcinat de Gianni Pittella să conducă grupul politic al socialiștilor și democraților europeni în perioada în care acesta din urmă și-a suspendat activitatea pentru a candida la alegerile din Italia.

Până în prezent vicepreședintele grupului S&D, Bullmann este membru în Comisia pentru Afaceri Economice și Monetare a Parlamentului European și a fost co-raportor al legislativului european pentru Fondul European de Investiții Strategice, cunoscut și sub numele de ”Planul Juncker”.

Udo Bullmann este membru al social-democraților germani de mai multe decenii, și a intrat în Parlamentul European în anul 1999.

Preluarea de către acesta a conducerii grupului S&D semnifică și faptul că cele mai mari familii politice din UE vor fi conduse în Parlamentul European de către membri germani, în condițiile în care Manfred Weber este liderul grupului PPE. De asemenea, și grupul Verzilor din Parlamentul European o are drept pe co-lider pe eurodeputatul german Ska Keller.

Mai mult, alegerea lui Bullmann consolidează pozițiile cheie deținute de germani în instituțiile UE, după controversata numire a lui Martin Selmayr, fostul șef de cabinet al președintelui Comisiei Europene, în poziția de secretar general al executivului european, numire asupra căreia Parlamentul European a solicitat o anchetă oficială.

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version