COMISIA EUROPEANA

Centrul european de competențe în securitate cibernetică, prima structură UE cu sediul la București, angajează director executiv

Published

on

© European Union, 2021/ Source: EC - Audiovisual Service

Centrul european de competențe în securitate cibernetică, primul organism al Uniunii Europene care va fi găzduit de România, angajează director executiv, informează Comisia Europeană în România.

Acesta este un post de manager senior care va conduce o echipă multidisciplinară de profesioniști chemați să sprijine un domeniu prioritar cheie pentru viitorul Uniunii Europene, se arată în anunțul publicat cu privire la un post vacant pentru funcția de director executiv al Centrului european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice.

Potrivit fișei postului, directorul executiv este responsabil de operațiunile și de gestionarea zilnică a Centrului și este reprezentantul legal al acestuia.

Directorul executiv răspunde în fața Consiliului de administrație și își îndeplinește atribuțiile în deplină independență, în limitele competențelor care îi sunt atribuite.

De asemenea, directorul executiv este sprijinit de personalul centrului.

Centrul de competențe va deveni principalul organism de gestionare a resurselor financiare ale UE dedicate cercetării în materie de securitate cibernetică în cadrul celor două programe propuse – Europa digitală și Orizont Europa – în cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027.

Centrul de competențe în materie de securitate cibernetică cu sediul la București a primit pe 20 aprilie undă verde din partea Consiliului Uniunii Europene și pe 20 mai din partea Parlamentului European.

Centrul de competențe va coopera strâns cu Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA).

Centrul Cyber al UE reprezintă prima structură a Uniunii Europene găzduită de România.

Click to comment

Trending

Exit mobile version