COMUNICATE DE PRESĂ

Clubul European – Jean Monnet organizează ”European Village Jean Monnet”, ediția a II-a, vineri, 12 mai

Published

on

Clubul European – Jean Monnet organizează în data de vineri, 12 mai 2017, între orele 10:00 – 16:00, în incinta liceului, activitatea ”European Village Jean Monnet”, ediția a doua.

Clubul European – Jean Monnet este un grup de tineri din cadrul liceului”Jean Monnet” care, din octombrie 2015, desfășoară diferite proiecte care au ca scop consolidarea unui spațiu de formare, comunicare, informare, deschidere culturală, întâlnire și integrare a valorilor europene. Clubul funcționează în cadrul unui proiect inițiat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, activitatea sa fiind lansat în martie 2016, printr-o conferință la nivelul unității noastre școlare.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei, 9 mai, dar și a Zilelelor Liceului Teoretic ”Jean Monnet” 9-13 mai, Clubul European – Jean Monnet în parteneriat cu Biroul de lnformare al Parlamentului European din România vă adresează invitația de a vă alătura unei activități de amploare care își propune să promoveze diversitatea, multiculturalismul, toleranța și mai ales identitatea românească în cadrul familiei europene. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului ”Promotori pentru democrația europeană”, ediția a III-a (www.europarl.ro) și este înscris în Calendarul Activităților Educative Municipale al Inspectoratului Școlar al Muncipiului București, Domeniul cultural-artistic, Culturi și civilizații.

Organizatorii își doresc să realizeze un proiect similar conceptului de Global Village, astfel încât într-o singură zi, în cadrul liceuluisă fie prezente cele mai importante culturi europene: liceul va deveni un sat european, o variantă în miniatură a Uniunii Europene însăși. Pentru o singură zi, fiecare clasă din liceu va deveni o țară UE unde vor fi prezentate obiceiurile, vestimentația tradițională, gastronomia specifică țării respective și se vor desfășura activități legate nemijlocit de cultura acestei țări.

Activitatea – European Village Jean Monnet – va avea loc vineri, pe 12 mai, Ia sfârșitul săptămânii dedicate Zilelelor Liceului. Programul la care ne gândim este următorul:

  • Acțiunea European Village – fiecare clasă din liceu devine timp de o zi o țară UE, organizând în curtea unității școlare un stand de prezentare, de informare și de interacționare cu elevii Liceului Teoretic Jean Monnet, dar și cu invitați din 15 școli și licee bucureștene;
  • Descoperă UE: în sălile de clasă vor avea loc sesiuni de informare, ateliere de limbă străină, concursuri de cultură general, organizate de partenerii noștri (ambasade și institute culturale europene);
  • Festival gastronomic, parada costumelor tradiționale, expoziție-concurs de postere, campionat de fotbal, Flashmob, concert și dansuri specifice în aer liber organizate de elevii Liceului Teoretic Jean Monnet.

 Informații suplimentare sunt disponibile pe pagina de facebook a liceului: https://www.facebook.com/clubeuropeanjm/ sau pe site-ul liceului: http://jmonnet.ro/.

 

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version