COMISIA EUROPEANA

Comisarul european Corina Crețu: Politica de coeziune va continua să sprijine eforturile de transformare a regiunilor în locuri atractive pentru muncă și investiții

Published

on

Comisia Europeană și Banca Mondială au publicat marți, 3 iulie, un nou raport intitulat „Antreprenoriatul în Uniunea Europeană”, în care sunt evaluate aspectele ce sprijină sau împiedică antreprenorii să își deschidă și extindă o afacere în 25 de orașe din Croația, Cehia, Portugalia și Slovacia.

Foto: Facebook/ Corina Cretu

Acesta identifică soluții pentru îmbunătățirea mediului de afaceri la nivel local, precum și pentru economisirea de timp și bani de către companii în cinci domenii-cheie: deschiderea unei afaceri; gestionarea permiselor de construcție; punerea în practică a contractelor; alimentarea cu energie electrică; și înregistrarea drepturilor de proprietate.

Raportul arată modul în care viața mediului de afaceri și a antreprenorilor poate deveni mai ușoară. Viitoarea politică de coeziune va continua să sprijine eforturile statelor membre pentru a transforma regiunile în locuri cât mai atractive pentru muncă și investiții”, a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu înaintea lansării raportului.

Comisia Europeană conlucrează strâns cu autoritățile naționale și regionale, în cadrul politicii de coeziune, pentru a îmbunătăți modul în care acestea investesc fondurile UE și realizarea condițiilor necesare pentru creștere economică și crearea de noi locuri de muncă. În cadrul inițiativei de sprijinire a regiunilor rămase în urmă, în parteneriat cu Banca Mondială, Comisia oferă asistență personalizată unui număr de regiuni cu creștere economică și venituri reduse pentru a gestiona reforme structurale care să ajute investițiile UE și naționale să își folosească la maximum potențialul și să atragă mai mult capital privat.

Raportul este a doua publicație dintr-o serie ce analizează mediul de afaceri din UE, marea majoritatea a statelor membre urmând a fi subiectul unor astfel de evaluări.  

Comisia Europeană a prezentat propunerea de buget pentru viitorul Cadru Financiar Multianual (2021-2027), un buget pe termen lung de 1.135 de miliarde de euro, echivalentul a 1,11% din venitul național brut al UE27. România va beneficia de o creștere cu peste 7 miliarde de euro a finanțărilor din cadrul politicii de coeziune în viitorul Cadru Financiar Multianual 2021-2027 în comparație cu actuala perioadă de programare financiară, conform unei decizii a Colegiului Comisiei Europene prezentată la Strasbourg de comisarul pentru politică regională, Corina Crețu, și vicepreședintele executivului european, Jyrki Katainen. În termeni reali, România va beneficia de al patrulea cel mai mare buget alocat pentru coeziune, fiind devansată doar de Polonia (72,7 miliarde), Italia (43,4 miliarde) și Spania (38,3 de miliarde).

 

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version