COMISIA EUROPEANA

Comisarul european pentru buget dorește prelungirea acordului UE cu Turcia privind migrația și alocarea unor fonduri suplimentare

Published

on

Comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, a declarat că sprijină prelungirea acordului privind migrație dintre Uniunea Europeană și Turcia încheiat în martie 2016 pentru a reduce fluxul migratoriu din Europa, precizând că Uniunea este dispusă să acorde alte 3 miliarde de euro pentru continuarea lui, informează Politico Europe.

Potrivit acordului, acesta va înceta să producă efecte la sfârșitul anului 2017 în eventualitatea în care nu este reînnoit.

„Este absolut esențial să nu le oferim contrabandițtilor nicio șansă de a introduce refugiați în Europa pentru mulți bani”, a declarat Oettinger.

Pentru a se asigura că cei trei milioane de refugiație pe care Turcia îi găzduiește, Bruxelles-ul ar trebui să acorde o sumă similiară celei din martie 2016. „O parte considerabilă din acești bani ar trebui să vină din Bugetul UE”, a mai precizat comisarul european.

Oettinger  a declarat că se așteaptă că Germania va avea o contribuție mai mare la bugetul UE având în vedere că blocul comunitar va pierde unul dintre cei mai mari contributori după Brexit. „Putem face față provocărilor cu care ne confruntăm”, a spus Oettinger, precizând că suma nu va fi mai mare de 5 miliarde de euro.

În ultimele luni au avut loc mai multe conflicte diplomatice între anumite state UE și Turcia, acestea având loc cu precădere după puciul din iulie 2016 și după anunțarea organizării referendumului prin care președintele turc a căpătat mai multe atribuții, limitându-le pe cele ale legislativului.

Click to comment

Trending

Exit mobile version