COMISIA EUROPEANA

Comisia Europeană are un nou membru: Mariya Gabriel, din Bulgaria, confirmată de Parlamentul European în poziția de comisar pentru economie și societate digitale

Published

on

Parlamentul European a confirmat-o miercuri pe Mariya Gabriel, din Bulgaria, în poziția de comisar european pentru Economie și Societate Digitale, post vacantat de Gunther Oettinger care a preluat funcția de comisar european responsabil pentru Buget după ce fostul comisar bulgar, Kristalina Georgieva s-a alăturat Băncii Mondiale.

Din noua sa poziție, Mariya Gabriel va lucra pentru consolidarea pieței unice digitale la nivel european și pentru a face din Europa un actor competitiv pe piața digitală și tehnologică la nivel global.

Bulgaria a nominalizat un nou comisar european, după ce Kristalina Georgieva a demisionat în octombrie 2016 pentru a ocupa un post de director executiv la Banca Mondială începând cu luna ianuarie a acestui an.

După o întrevedere care a avut loc în luna mai președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a confirmat-o pe Mariya Gabriel în calitate de candidat la funcția de comisar și a precizat că dispune de competențele necesare pentru a-i fi alocat portofoliul privind economia digitală și societatea digitală.

Europarlamentarul Mariya Gabriel este la al doilea mandat în cadrul legislativului european și începând cu 2014 este președintele-adjunct al grupului PPE. Totodată, aceasta este membru este al Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne unde se ocupă de vize. Soțul său, Francois Gabriel a lucrat în echipa actualului președinte al PPE, Joseph Daul și în prezent lucrează pentru președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version