NEWS

COVID-19. Premierul Ludovic Orban: Vrem să reuşim fie achiziţionarea, fie producerea în România a cel puţin 2.000 de ventilatoare cu care să dotăm secţiile de terapie intensivă ale spitalelor

Published

on

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că intenția Guvernului este de a dota secțiile de terapie intensivă ale spitalelor cu cel puțin 2.000 de ventilatoare, potrivit Agerpres.

”Suntem departe de a atinge capacitatea maximă, dar nu renunţăm la eforturile de a creşte capacitatea. Vrem să reuşim fie achiziţionarea, fie producerea în România – de preferat producerea în România – a cel puţin 2.000 de ventilatoare cu care să dotăm secţiile de terapie intensivă ale spitalelor”, a declarat la Digi24 prim-ministrul Ludovic Orban.

Acesta a anunțat că există posibilitatea contractării imediate a 400 de ventilatoare, în vreme ce alte 100 de astfel de aparate ar putea fi puse în funcțiune după reparare.

”Am mai apelat la o soluţie împreună cu secretarul de stat Raed Arafat. Am colectat toate cele 190 de ventilatoare stricate şi punem în funcţiune din acestea circa 90-100 de ventilatoare”, a precizat șeful Guvernului.

Acesta a anunțat că Ministerul Apărării Naționale este în curs de realizare a unui prototip de ventilator, iar la Dacia Renault există alte două variante de producție de ventilatoare: un prototip francez, este în curs de omologare sau un ventilator al cărui proiect a fost pus la dispoziţia României de către o ”importantă” companie americană.

De asemenea, Ludovic Orban a apreciat eforturile pe care diferite companii din Târgu Mureş şi Timişoara le fac pentru producerea de ventilatoare.

Până vineri, 17 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.067 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.508 au fost declarate vindecate și externate, potrivit celei mai recente informări a Grupului de Comunicare Strategică. 

Totodată, până acum, 400 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 360 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 258 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 22.129 de persoane. Alte 50.702 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Click to comment

Trending

Exit mobile version