COMISIA EUROPEANA

Crin Antonescu: „Îmi păstrez rezervele în unele privinţe ale acestui raport”

Published

on

Președintele interimar, Crin Antonescu, a făcut declarații la Cotroceni legate de raportul Comisiei Europene.

“Nu aş a mai adăuga decât câteva consideraţii de ordin general. În acest raport, Comisia Europeană şi preşedintele Comisiei Europene reafirmă în mod explicit nişte valori şi nişte principii cu care suntem cu toţii de acord. Este în deplină concordanţă cu ceea ce credem noi în România: respectul pentru independenţa justiţiei, pentru Constituţie şi constituţionalitate, limita între jocul politic şi respectarea statului de drept şi a democraţiei”, a spus Crin Antonescu, potrivit EVZ.ro.

De asemenea, preşedintele interimar a spus şi că există o zonă legată de partea politică față de care nu este de acord: “Există o serie de evaluari în care părerile rămân împărţite şi în acestă zonă îmi păstrez rezervele în unele privinţe ale acestui raport. Ceea ce este important şi salut şi cred că este îmbucurător este faptul că se fac paşi importanţi în zona comunicării”.

Antonescu a mai spus că România are o problemă mai mare şi “anume aceea de a face mai puţină figuraţie în UE şi asta înseamnă că, în cel mai scurt timp, trebuie să trimitem o armată de oameni competenţi, de experţi, care să pregătească variante şi soluţii pe care să le impună în UE. Aceasta este cea mai importantă problemă a României, nu doar să treacă examene de bună purtare, ci să devină actor principal în UE”.

Sursa: EVZ.ro 
Foto: presidency.ro

Click to comment

Trending

Exit mobile version