INTERNAȚIONAL

Curtea Supremă Italiană: Berlusconi a colaborat două decenii cu Mafia siciliană

Published

on

Silvio Berlusconi, fostul premier italian si unul din cei mai cunoscuti politicieni ai lumii, a facut afaceri cu Mafia siciliana timp de aproape doua decenii.
Aceasta este concluzia Curtii Supreme de Casatie din Roma, care a pronunat un verdict, luni, impotriva senatorului Marcellor Dell’Utri, cel ce a actionat ca intermediar intre miliardarul Berlusconi si Mafia, scrie The Independent, citat de Ziare.com.

Marcello Dell’Utri a fost condamnat la sapte ani in inchisoare pentru asociere cu Mafia.

Berlusconi, in varsta de 77 de ani, a negat mereu ca ar avea legaturi cu crima organizata si ca Mafia s-ar afla in spatele investitiilor masive cu care si-a lansat imperiul media si de constructii in anii ’70-’80.

Insa Curtea Suprema a acceptat acuzatia procurorului Aurelio Galasso, ca “timp de 18 ani, din 1974 in 1992, Marcello Dell’Utri a fost garantul intelegerii dintre Berlusconi si Cosa Nostra”. Verdictul de luni confirma sentinta impusa senatorului de 72 de ani in martie, anul trecut, de Curtea de Apel din Palermo.

Berlusconi a atacat, dupa sentinta, judecatorii “cu prejudecati”. “Decizia reprezinta ce a vrut sa-mi faca stanga inca din ’94”, a declarat acesta.

Berlusconi nu va fi insa judecat pentru legaturile cu Mafia, intrucat infractiunile privind crima organizata se prescriu dupa 20 de ani. 

 

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version