LEGISLAȚIE

Deputatii cer explicatii de la ANI: Pe cine au voie sa angajeze la cabinetele parlamentare

Published

on

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, marti, sa ceara un punct de vedere din partea ANI daca un parlamentar incalca art.301 din Codul Penal in cazul in care angajeaza la cabinetul sau o persoana care a mai fost angajata in mandatul anterior, a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

Mircovici a spus ca deputatul Daniel Oajdea a solicitat opinia Comisiei juridice daca poate sa angajeze la cabinetul sau parlamentar o persoana cu care a mai lucrat in mandatul anterior.

Comisia juridica a cerut un punct de vedere ANI, care a spus ca, potrivit Legii Statutului deputatilor si senatorilor, parlamentarii pot angaja persoane la cabinet, dar nu rudele pana la gradul III.

Mircovici a precizat ca membrii Biroului Permanent au constatat, insa, ca art. 301 din Codul Penal prevede ca este un conflict de interese pedepsit cu inchisoare de la 1 la 5 ani angajarea de persoane cu care au existat raporturi de munca in ultimii 5 ani.

“Biroul Permanent a hotarat ca presedintele Comisiei juridice sa trimita o adresa ANI in care sa ceara un punct de vedere daca se incalca art. 301 din Codul Penal cand este vorba de angajarea la cabinetul parlamentar”, a spus Mircovici, potrivit Ziare.com.

El a precizat ca aceasta problema va fi discutata la o dezbatere organizata de Comisia juridica privind aplicarea Codului Penal si Codului de Procedura Penala la care vor fi prezenti si sefii institutiilor juridice, ambasadele tarilor UE, SUA.

Click to comment

Trending

Exit mobile version