INTERNAȚIONAL

Descoperire făcută de serviciile secrete franceze: 82 de persoane angajate pentru paza suporterilor la EURO 2016 erau şi pe lista potenţialilor terorişti

Published

on

Descoperire incredibilă făcută de serviciile secrete franceze: 82 dintre cei 3.500 de oameni angajaţi pentru asigurarea securităţii la EURO 2016 figurează pe lista potenţialilor terorişti.

Șeful serviciului secret francez a fost cel care a făcut această descoperire după ce a analizat dosarele tuturor celor 3.500 de angajați care ar fi trebuit să asigure protecția fanilor pe durata turneului care se va desfășura între 10 iunie și 10 iulie, informează DIGIsport.

Riscul unor atentate în timpul Campionatului European de fotbal ”există”, dar ”niciodată nu trebuie să ne lăsăm impresionați”, a declarat președintele Francois Hollande duminică, cu cinci zile înaintea începerii competiției.

În marja campionatului EURO 2016, 2.5 milioane de spectatori sunt aşteptaţi în tribune pentru aceste meciuri. 90.000 de agenţi de securitate vor fi desemnaţi la acest turneu final, iar autorităţile franceze vor folosi o tehnologie anti-drone ca măsură de precauţie.

România este una dintre ţările participante la EURO 2016 și vor juca meciul de deschidere, pe 10 iunie, cu ţara gazdă, Franţa. Acest meci ar putea fi vizat de atacuri teroriste, precum şi finala campionatului, avertizează poliţia federală germană într-un raport publicat în luna mai.

Citiți și:  Europol avertizează Franța înaintea EURO 2016: ”Este o țintă atractivă pentru teroriști”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că împreună cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi Federaţia Română de Fotbal (FRF) a fost elaborat Ghidul pentru Campionatul European de Fotbal 2016, ce conţine reguli pentru suporterii români care vor merge la meciurile din Franţa. Ghidul, ce poate fi consultat pe site-ul MAI, arată că suporterii care vor dori să intre pe stadioane trebuie să aibă obligatoriu la ei, printre altele, un document de identitate cu fotografie (paşaport, carte de identitate sau permis de conducere).

Citiți și:

Cetăţenii SUA, avertizaţi asupra riscului de atentate teroriste în Europa. Turneul EURO 2016, o posibilă țintă

Francez suspectat că pregătea atentate pe teritoriul Franţei, arestat în Ucraina. Avea la el 125 kg de explozibili

 

.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version