COMISIA EUROPEANA

DigComp 2.2: UE are un nou cadru pentru îmbunătățirea competențelor digitale. Până în 2030, 80% dintre europeni ar trebui să aibă competențe digitale de bază

Published

on

© European Union, 2020/ Source: EC - Audiovisual Service

Comisia Europeană a lansat miercuri, 23 martie, un cadru actualizat pentru îmbunătățirea competențelor digitale în UE în cadrul Forumului Părților Interesate în Domeniul Educației Digitale, în conformitate cu Agenda Europeană pentru Competențe 2020, informează un comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Cadrul privind Competențele Digitale – inclusiv versiunea sa actualizată “DigComp 2.2” – oferă o înțelegere comună a ceea ce înseamnă competența digitală. Acesta enumeră peste 250 de noi exemple de cunoștințe, aptitudini și atitudini care îi ajută pe cetățeni să utilizeze cu încredere, în mod critic și în siguranță tehnologiile digitale.

DigComp 2.2 ia în considerare tehnologiile emergente, cum ar fi inteligența artificială sau internetul obiectelor, utilizate, de exemplu, în aparatele electrocasnice conectate sau în mașinile conectate.

Cadrul ia în considerare, de asemenea, creșterea muncii la distanță, care necesită competențe digitale noi și sporite.

Un alt obiectiv nou al cadrului este alfabetizarea digitală, care necesită competențe digitale solide pentru a verifica conținutul online și sursele acestuia. Școlile și organizațiile de formare, companiile și alte instituții relevante vor putea utiliza DigComp 2.2 pentru a-și actualiza programele de învățare, pentru a stabili obiective și rezultate ale învățării, pentru a crea instrumente de evaluare a competențelor digitale pe care oamenii le utilizează și de care au nevoie în educație și pe piața muncii și pentru a certifica aceste competențe.

DigComp 2.2 va juca un rol central în atingerea obiectivului UE de a asigura ca cel puțin 80 % din populație să aibă competențe digitale de bază până în 2030, așa cum se subliniază în Planul de Acțiune al Pilonului European al Drepturilor Sociale și în Busola Digitală 2030 a UE. Acest obiectiv este primordial pentru a asigura incluziunea și participarea pe piața muncii și în societate într-o Europă transformată digital. În plus, actualizarea cadrului pune în aplicare acțiunea 8 din Planul de Acțiune pentru Educație Digitală.

Click to comment

Trending

Exit mobile version