CONSILIUL EUROPEAN

Disputa pe Consiliul European, tranşată astăzi de Curtea Constituţională

Published

on

Curtea Constituţională (CC) discută, miercuri, sesizarea preşedintelui Traian Băsescu privind conflictul juridic de natură constituţională în cazul reprezentării României la Consiliul European.

Curtea Constituţională a confirmat, pentru , că preşedintele Traian Băsescu a formulat o sesizare pe acest subiect, care va fi discutată miercuri.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că în discuţia de aproximativ zece minute pe care a avut-o cu preşedintele Traian Băsescu luni, înainte de şedinţa CSAT, nu a reuşit să îl convingă pe şeful statului să meargă el la Bruxelles.

Ponta a spus că, în opinia sa, România va avea totuşi un mandat de reprezentare comun şi echilibrat.

Premierul Victor Ponta a declarat că diferendul reclamat de preşedintele Băsescu la Curtea Constituţională este între Preşedinţie şi Parlament, iar judecătorii Curţii pot doar constata existenţa unui conflict, care nu poate fi însă soluţionat decât prin modificarea Constituţiei.

Premierul a mai declarat, tot marţi, că miercuri dimineaţă va merge la Curtea Constituţională, unde se discută sesizarea depusă de preşedintele Traian Băsescu privind reprezentarea la Bruxelles, iar joi va pleca la Consiliul European.

Ponta a spus, întrebat dacă va ţine cont de decizia pe care Curtea o va adopta miercuri privind reprezentarea la Bruxelles, că el trebuie să ţină cont de ceea ce a decis Parlamentul.

Sursa: Gandul.info
Foto: gov.ro

Click to comment

Trending

Exit mobile version