INTERNAȚIONAL

Donald Trump, într-o nouă furtună mediatică. Fostul său avocat a pledat vinovat pentru încălcarea legislației finanțării campaniei electorale, iar fostul șef de campanie a fost condamnat pentru fraudă fiscală și bancară

Published

on

Președintele Donald Trump, aflat încă de la începutul mandatului său constant în lumina publică din cauza mai multor scandaluri, se află încă de ieri într-o furtună mediatică după ce doi dintre foști apropiați ai săi au primit fie verdicte nefavorabile, fie au făcut dezvăluiri ce îl implică pe președintele SUA.

Foto: NATO/ flickr

Michael Cohen, fostul avocat personal al președintelui Trump a pledat vinovat pentru opt capete de acuzare pentru fraudă fiscală și bancară și încălcarea legislației finanțării campaniei electorale, notează BBC News.

Acesta a recunoscut că a plătit pentru tăcerea a două femei cu care Dondl Trump a avut relații extraconjugale înainte de a deveni președinte. Cohen a precizat în fața instanței că plata a fost făcută “cu scopul principale de a influența alegerile din 2016”.

Datorită acestei înțelegeri cu procurorii, pedeapsa lui Michael Cohen s-ar putea reduce de la 65 de ani la 5 ani și trei luni.

Într-un interviu acordat pentru Fox&Friends, președintele SUAa răspuns acuzațiilor privind plata celor două femei, spunând că aceasta nu a fost ilegală și nu a fost făcută din banii de campanie, ci din banii săi. Mai mult, el a precizat că a aflat despre plăți abia mai târziu.

Aceste remarci îl contrazic însă pe Cohen care, sub jurământ, a spus că președintele îl instruise să facă plățile.

În aceeași zi în care Cohen a pledat vinovat, un juriu l-a condamnat pe fostul președintel de campanie al lui Trump, Paul Manafort, pentru fraudă bancară și fiscală.

Acesta a fost primul proces penal care a apărut în urma probei departamentului de justiție, condusă de fostul șef al FBI, Robert Mueller. El mai investighează și acuzațiile de interferență rusească în alegerile prezidențiale din 2016 și dacă echipa de campanie a lui Donald Trump a conspirat cu Rusia.

Click to comment

Trending

Exit mobile version