INTERNAȚIONAL

Donald Trump și-a lansat o platformă ”de comunicare” asemănătoare Twitter după ce a fost interzis pe rețelele de socializare

Published

on

© The White House/ Flickr

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a lansat marți o pagină de blog pe site-ul său, similară vizual cu Twitter, dar care cuprinde doar postări ale sale, dorind astfel să mențină dialogul cu susținătorii săi, după ce a fost interzis de principalele platforme de social media, anunță DPA, citat de Agerpres.

Din punct de vedere tehnic, susţinătorii pot folosi pagina şi pentru a redistribui postări ale lui Trump pe Twitter sau Facebook, dat fiind că există opţiunea de a distribui orice postare scurtă drept citat prin intermediul platformelor de social media.

Nu este însă clar deocamdată dacă respectivele platforme vor permite o astfel de activitate.

Site-ul fostului președinte a fost lansat cu doar o zi înainte ca Facebook să decidă dacă va interzice definitiv contul lui Donald Trump, suspendat în ianuarie, după asaltul Capitoliului. De altfel, conturile acestuia de pe Twitter și Youtube au fost, de asemenea, blocate.

Twitter a anunțat deja că nu intenționează să ridice interdicția, iar Youtube a explicat că îi va debloca profilul doar atunci când va scădea riscul de violențe.

Unul dintre consilierii fostului lider de la Casa Albă anunța în luna martie că Trump va lansa o nouă platformă social media. ”Noua platformă va fi ceva cu adevărat mare”, declara Jason Miller, potrivit BBC, citat de Digi24.

Încă același consilier nota marți pe Twitter că noul site nu este platfoma social media despre care vorbea.

”Vom avea noi informații în viitorul apropiat”, a spus Miller.

Site-ul este construit de Campaign Nucleus, o companie de servicii IT fondată de fostul manager de campanie al lui Donald Trump, Brad Parscale.

Click to comment

Trending

Exit mobile version