INTERNAȚIONAL

Donald Trump va merge în Israel, Arabia Saudită și Vatican în prima sa vizită în străinătate după învestirea la Casa Albă

Published

on

FOTO: NATO

Președintele american Donald Trump va vizita Vaticanul, Israelul și Arabia Saudită în primul său turneu în străinătate, la sfârșitul lunii mai, prioritatea fiind intensificarea eforturilor de combatere a terorismului, a anunţat Casa Albă, potrivit The Washington Post.

Trump va face prima escală în Arabia Saudită, întrerupând astfel tradiția ultimilor săi predecesori care au ales o țară vecină — Mexic sau Canada drept primă deplasare externă. Apoi, Donald Trump va vizita Ierusalimul, unde are prevăzute întrevederi cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și cu liderul palestinian Mahmoud Abbas, potrivit Agerpres.

Turneul lui Donald Trump va mai include participările deja confirmate la summitul NATO de la Bruxelles din 25 mai și reuniunea G7 din Sicilia (Italia), pe 26 mai, conform acelorași surse.

Președintele Trump va fi primit de Papa Francisc la Vatican pe 24 mai, reprezentanții de la Vatican confirmând joi seara vizita preşedintelui american.

În timpul campaniei prezidenţiale din 2016, Donald Trump şi Papa Francisc au avut un schimb dur de replici în presa internaţională.  ”O persoană care construieşte ziduri şi nu poduri nu se poate numi creştină”, a declarat Suveranul Pontif, întrebat de poziţia anti-imigraţie a candidatului la prezidenţialele americane.

“Niciun lider, cu atât mai puţin unul religios, nu ar trebui să aibă dreptul de a pune sub semnul întrebării religia sau credinţa cuiva. Acest Papă este folosit ca pion şi ar trebui să le fie ruşine că fac aşa ceva, mai ales când sunt implicate atât de multe vieţi omeneşti şi când imigraţia ilegală a luat o asemenea amploare”, a reacționat politicianul american.

 

Citiți și:  Papa Francisc, mesaj pentru Donald Trump: Mă rog ca deciziile dumneavoastră să fie ghidate de valori etice şi spirituale

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version