U.E.

Erdogan: Turcia nu va pune în aplicare acordul privind migranții dacă UE nu-și onorează promisiunile

Published

on

Turcia nu va pune în aplicare acordul care prevedere preluarea din Europa de migranți sirieni dacă Uniunea Europeană nu-și îndeplinește promisiunile, a declarat joi președintele Tayyip Erdogan, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Există condiții precise. Dacă vreodată Uniunea Europeană nu va face pașii necesari, nu-și va respecta promisiunile făcute, atunci Turcia nu va pune în aplicare acordul”, a declarat Erdogan într-un discurs rostit la Ankara. “Totul se va întâmpla în funcție de promisiunile făcute, de ceea ce prevede textul (acordului)”, a subliniat șeful statului turc.

”Au existat promisiuni, însă nu s-a întâmplat nimic până acum”, a declarat Erdogan, adăugând că ”trei milioane de persoane sunt hrănite din bugetul nostru”. ”Am primit multe mulțumiri pentru acțiunile noastre pentru refugiați și cele împotriva teroriștilor (…) Noi nu facem acest lucru pentru mulțumiri”, a spus el.

Miniștrii afacerilor externe și europene din șase state membre ale UE se vor aflat vineri și sâmbătă în Grecia și Turcia pentru a face un bilanț al deciziilor luate în vederea rezolvării crizei refugiaților.

Acordul privind migrația, încheiat vineri la Bruxelles de Uniunea Europeană și Turcia, care a intrat în vigoare începând cu 20 martie cuprinde măsuri precum returnarea către Turcia a tuturor migranților care pleacă din această țară în direcția Greciei și preluarea de către statele blocului comunitar a unui număr echivalent de migranți direct din Turcia.

.

.

1 Comment

Trending

Exit mobile version