Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D): Solicit instituțiilor UE să ia măsuri urgente privind situația lucrătorilor români exploatați în Spania

Published

on

Europarlamentarul Claudia Țapardel (PSD, S&D) a notificat Comisia Europeană cu privire la situația îngrijorătoare a lucrătorilor români exploatați în Spania, solicitându-i măsuri urgente pentru combaterea sclaviei moderne.

Sursă: Facebook.com/Claudia Țapardel

„Această cerere vine, din păcate, la doar trei luni după apelul pe care l-am lansat Comisiei privind cazul celor câteva mii de lucrători străini care trăiau în condiții inumane în sudul Italiei. Situația pare a se repeta acum în Spania, unde în urmă cu o săptămână garda civilă a identificat 24 de lucrători români care lucrau fără forme legale la două ferme din regiunea Segovia. Aceștia nu aveau contract de muncă, erau foarte prost plătiți și trăiau în condiții mizere, fără apă curentă sau electricitate”, a precizat europarlamentarul în cadrul unei postări pe  un site de socializare.

„În calitate de europarlamentar din partea Grupului Socialiștilor și Democraților, consider că este de datoria mea să trag un semnal de alarmă în cadrul instituțiilor europene cu privire la astfel de practici în secolul al XXI-lea în UE, fiind foarte probabil ca numărul real al celor care lucrează în condiții denigrante să fie mult mai mare decât cel oficial.”

„Este regretabil că, în pofida tuturor libertăților și protecțiilor pe care ni le oferă UE în calitate de cetățeni europeni, încă ne confruntăm cu astfel de situații. Fără un răspuns ferm din partea instituțiilor europene, pilonul european al drepturilor sociale este în pericol, în special în ceea ce privește egalitatea de șanse, condițiile de muncă echitabil”, a conchis europarlamentarul.

 

Click to comment

Trending

Exit mobile version