SĂNĂTATE

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), vești bune despre investiția în cercetarea pentru sănătate în următorul exercițiu financiar: Suma investită va crește de la 6,6 miliarde de euro, în prezent, la 7,7 miliarde după 2021

Published

on

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE) anunță că pentru  viitorul program de cercetare în domeniul sănătății în UE suma alocat în perioada 2021-2027 va fi de 7,7 miliarde, cu 1,1 mai mult decât în actualul Cadru Financiar Multianual.

“Unul dintre cele mai bune programe ale Uniunii Europene este Orizont 2020, Programul cadru de cercetare. Orizont 2020 a investit zeci de miliarde de euro în proiecte de cercetare în UE, aducând beneficii directe nu doar comunității de cercetare și inovare din diverse țări membre, ci mai ales cetățenilor europeni.  Pentru perioada 2021-2027, aproape o sută de miliarde de euro este bugetul propus de Comisia Europeană pentru cercetare și inovare. Sunt responsabil în Parlamentul European pentru capitolele de cercetare în Sănătate și Mediu, fiind raportorul Comisiei ENVI (Mediu și Sănătate) pentru acest program. Prima veste foarte bună este aceea ca numai pentru cercetarea în Sănătate, suma investita va crește de la 6,6 miliarde de euro, în prezent, la 7,7 miliarde, în următorul exercițiu financiar”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

El subliniază nevoia unor parteneriate puternice și numeroase dezbateri: “Pentru a investi cât mai bine acești bani în interesul cetățenilor europeni avem nevoie de parteneriate puternice cu pacienții, universitățile, academiile și institutele de cercetare, reprezentanții industriei medicale și farmaceutice, guvernele țărilor membre UE și reprezentanții societății civile. Pentru a avea cât mai multă eficiență, intenționez să organizez consultări și dezbateri cu toți cei direct interesați de acest program. Una dintre întâlniri a avut loc chiar la sfârșitul săptămânii trecute, în Parlamentul European, cu sugestii de îmbunătățire a propunerii Comisiei Europene, toate foarte pertinente și benefice.”

 

Click to comment

Trending

Exit mobile version