EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul PPE Siegfried Mureșan, după prima ediție a „Turului investitorilor din România”: Marile companii se plâng de lipsa infrastructurii și a noilor generații de muncitori calificați

Published

on

Vizită în județul Alba în cadrul proiectului “Turul investitorilor din România”

Deputatul european Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, a organizat, în perioada 24 – 28 august 2015, prima ediție a proiectului „Turul investitorilor din România”, se arată într-un comunicat oficial remis CaleaEuropeana.ro.  

În cele cinci zile, eurodeputatul român a vizitat nouă mari investitori din județele Brașov și Mureș (24 august), Alba (25 august), Cluj (26 august), Hunedoara (27 august) și Timiș (28 august). Scopul proiectului a fost acela de a afla direct de la investitori care sunt problemele cu care se confruntă pe piața din România și cum poate fi îmbunătățită activitatea investițională de la noi din țară.

„Am vrut să aflu ce a determinat investitorii străini să investească în România, cu ce probleme se confruntă și ce trebuie să facă autoritățile și oamenii politici pentru ca aceste companii să-și crească producția la noi în țară și să angajeze mai mulți oameni.

M-am bucurat să văd din partea investitorilor o dorință în ansamblu de extindere a afacerilor din România. Pentru asta, însă, au nevoie și de un sprijin mai solid din partea autoritățlor. Marile probleme cu care se confruntă acești investitori sunt lipsa infrastructurii de transport și a noilor generații de muncitori calificați”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, la finalul primei ediții a proiectului.

„Mi-am notat toate problemele și solicitările companiilor. O parte din solicitări le pot rezolva singur, în țară sau la Parlamentul European, însă pentru celelalte probleme voi înainta propuneri de soluții Guvernului României”, a mai spus eurodeputatul român după întâlnirile cu investitorii.

Companiile vizitate în prima ediție a „Turului investitorilor din România” totalizează o cifră de afaceri de peste 7 miliarde de lei, au circa 7.000 de angajați în România și își desfășoară activitatea în sectoare economice diverse, de la producția de componente auto și țesătorii industriale, până la producția siderurgică și dezvoltarea de proiecte IT.

Galerie FOTO

Debutul primei ediții a proiectului „Turul investitorilor din România”

Vizită la Cluj în cadrul proiectului “Turul investitorilor din România”

O cutie de viteze pentru Mercedes fabricată la Sebeș

Vizită la combinatul ArcelorMittal din Hunedoara

Vizită la compania Ina Schaeffler din Brașov, firmă care a creat circa 4.000 de locuri de muncă

Sursa: Pagina Oficială de Facebok Siegfried Mureșan

Siegfried Mureșan este membru al Parlamentului European începând din anul 2014 și vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European.

De asemenea, deputatul european Siegfried Mureșan este membru în Delegația la Comisia parlamentară de cooperare UE – Moldova și în Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest, precum și membru supleant în Comisia pentru afaceri economice și monetare și în Delegația pentru relațiile cu India.

Începând cu luna ianuarie 2015, Siegfried Mureșan deține și funcția de purtător de cuvânt al Partidului Popular European (PPE).

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version